Slujire arhierească în biserica parohiei Prundu, Pitești

Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului a oficiat duminică, 9 septembrie 2012, Sfânta Liturghie în biserica cu hramul Nașterea Maicii Domnului ridicată în cartierul Prundu din municipiul Pitești, înconjurat de un important sobor de preoți și diaconi. La eveniment au participat oficialități din partea primăriei locale și credincioșii parohiei.

Cu acest prilej Chiriarhul Eparhiei Argeșului și Muscelului a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură, amintind de eforturile depuse la ridicarea acestei frumoase biserici de toți credincioșii parohiei , dar și de implicarea deosebită a autorităților locale. Noua biserică din parohia Nașterea Maicii Domnului a fost construită în perioada 2002-2011 pe un teren oferit de Primăria Municipiului Pitești, potrivit eparhiaargesului.ro.

Până în prezent s-au executat lucrările la zidărie și acoperiș, în proporție de 80%, finanțarea acestui proiect venind din partea domnului Marian Drăgoi, directorul firmei Building Astrom din municipiul Pitești.

Parohia a fost înființată în anul 2002, având în componență peste 700 de familii. Lucrările s-au desfășurat în această perioadă sub supravegherea sectorului Economic și Construcții, condus de părintele Arhid. Caliopie Cristian Ichim. Direct responsabili de această lucrare sunt preoții Luțu Andrei și Gurlea Ionuț

Comentarii Facebook


Știri recente