Slujire Arhierească în biserica parohiei Ghionea, protopopiatul Bolintin

Pe 20 noiembrie, în Duminica a XXVI-a după Rusalii, a fost prilej de mare sărbătoare duhovnicească pentru credincioșii Parohiei Ghionea, Protopopiatul Bolintin, care și-au primit arhipăstorul, pe Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, potrivit episcopiagiurgiului.ro. Cu această ocazie, Preasfinția Sa, înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica parohială. În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a hirotonit întru diacon pe teologul Udrea Nicolae Alexandru, pe seama Catedralei Episcopale „Adormirea Maicii Domnului’ și „Sf. M. Mc. Gheorghe’ din Giurgiu.

În cuvântul de învățătură, adresat sutelor de credincioși prezenți, Chiriarhul nostru a explicat sensurile duhovnicești ale pericopei evanghelice în care a fost prezentată Pilda bogatului căruia i-a rodit țarina. De asemenea, Preasfinția Sa a vorbit și despre importanța postului care înseamnă, înainte de orice, consacrarea trupului, aducerea firii ca jertfă. Postul, a mai arătat Preasfințitul Părinte Ambrozie, face parte din starea de pocăință și de sfințire în care are loc mărturisirea păcatelor și împărtășirea cu Sfintele Taine.

Totodată, cu această ocazie, a fost citită și Pastorala Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, transmisă clerului și credincioșilor din Patriarhia Română, cu prilejul Anului omagial al Sfântului Botez și al Sfintei Cununii.

La final, Preasfințitul Părinte Ambrozie a dăruit părintelui Udrea Ilie, parohul bisericii „Adormirea Maicii Domnului’ din localitatea Ulmi, lucrarea „DIALOGURI LITURGICE’, iar domnului Nicolae Alin, ctitorul bisericii din localitatea Ghionea și domnului Dumitru Ion, Primarul comunei Ulmi, Almanahul bisericesc pe anul 2011, editat de Episcopia Giurgiului.

Comentarii Facebook


Știri recente