Slujire Arhierească în Biserica Parohiei Drugănescu, Protopopiatul Bolintin

Pe 18 martie 2012, în Duminica a III-a din Postul Mare (a Sfintei Cruci), a fost prilej de aleasă bucurie duhovnicească pentru credincioșii Parohiei Drugănescu din Protopopiatul Bolintin, care și-au primit arhipăstorul, informează episcopiagiurgiului.ro.

Cu această ocazie, Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească, în cadrul căreia a hirotonit întru diacon pe teologul Cojocariu Radu, pe seama Parohiei Carapancea, Protopopiatul Mihăilești.

Totodată, Chiriarhul a instalat în funcția de paroh al bisericii Parohiei Drugănescu pe părintele Preoteasa Daniel, căruia, pentru activitatea deosebită desfășurată în plan pastoral-misionar, administrativ și social-filantropic, i-a acordat distincția de iconom.

În cuvântul de învățătură adresat celor prezenți, Preasfinția Sa a vorbit despre rolul deosebit al Sfintei Cruci în iconomia mântuirii noastre. Prin răstignirea Domnului pe ea, a arătat ierarhul nostru, Crucea a devenit altarul pe care Hristos S-a jertfit pentru a ispăși păcatele lumii și a săvârși răscumpărarea oamenilor. Astfel, Crucea devine „mijlocul” de răscumpărare și de împăcare a oamenilor cu Dumnezeu, căci „Hristos, pacea noastră – spune Sf. Ap. Pavel – , a surpat peretele despărțitor al vrajbei dintre cei doi (iudei și neamuri), ca să-i împace cu Dumnezeu pe amândoi, uniți într-un singur trup prin Cruce, omorând prin ea vrăjmășia”(Efes. 2, 14-16).

La final, sutele de credincioși prezenți au primit din partea Preasfințitului Părinte Ambrozie icoane și ultimul număr al revistei eparhiale.

Comentarii Facebook


Știri recente