Slujire Arhierească în Biserica Parohiei Drugănescu, Protopopiatul Bolintin

Pe 18 martie 2012, în Duminica a III-a din Postul Mare (a Sfintei Cruci), a fost prilej de aleasă bucurie duhovnicească pentru credincioșii Parohiei Drugănescu din Protopopiatul Bolintin, care și-au primit arhipăstorul, informează episcopiagiurgiului.ro.

Cu această ocazie, Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească, în cadrul căreia a hirotonit întru diacon pe teologul Cojocariu Radu, pe seama Parohiei Carapancea, Protopopiatul Mihăilești.

Totodată, Chiriarhul a instalat în funcția de paroh al bisericii Parohiei Drugănescu pe părintele Preoteasa Daniel, căruia, pentru activitatea deosebită desfășurată în plan pastoral-misionar, administrativ și social-filantropic, i-a acordat distincția de iconom.

În cuvântul de învățătură adresat celor prezenți, Preasfinția Sa a vorbit despre rolul deosebit al Sfintei Cruci în iconomia mântuirii noastre. Prin răstignirea Domnului pe ea, a arătat ierarhul nostru, Crucea a devenit altarul pe care Hristos S-a jertfit pentru a ispăși păcatele lumii și a săvârși răscumpărarea oamenilor. Astfel, Crucea devine „mijlocul” de răscumpărare și de împăcare a oamenilor cu Dumnezeu, căci „Hristos, pacea noastră – spune Sf. Ap. Pavel – , a surpat peretele despărțitor al vrajbei dintre cei doi (iudei și neamuri), ca să-i împace cu Dumnezeu pe amândoi, uniți într-un singur trup prin Cruce, omorând prin ea vrăjmășia”(Efes. 2, 14-16).

La final, sutele de credincioși prezenți au primit din partea Preasfințitului Părinte Ambrozie icoane și ultimul număr al revistei eparhiale.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mănăstirea Mușinoaele are un nou stareţ

Ieromonahul Sofronie Nechita este noul stareţ al Mănăstirii Mușinoaele din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei. Părintele a fost prezentat obştii duminică de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, care şi-a exprimat convingerea că noul stareţ va continua cu aceeași…