Slujire arhierească în biserica Parohiei Ciocoveni, Protopopiatul Herești

Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului s-a aflat, astăzi, 16 septembrie 2012, în Duminica după Înălțarea Sfintei Cruci, în mijlocul credincioșilor Parohiei Ciocoveni din Protopopiatul Herești. Cu această ocazie, Preasfinția Sa, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească în Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul’ din localitatea Ciocoveni. În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Ambrozie a hirotesit întru ipodiacon pe dl. Prof. Necula Daniel, Inspector de specialitate la Disciplina Religie, din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Giurgiu, informează site-ul episcopiagiurgiului.ro.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Episcop Ambrozie a evidențiat principalele înțelesuri duhovnicești desprinse din pericopa evanghelică subliniind faptul că „urmarea lui Hristos’ reprezintă asumarea adevăratului destin al vieții noastre, destinul cel veșnic și nu doar vremelnicia acestei vieți atât de trecătoare, o urmare în suferință, în moarte și în Înviere, în umilință și în slavă. Totodată, în cuvântul Său, Preasfinția Sa a arătat și importanța sufletului omenesc, arătând faptul că sufletul este desăvârșirea trupului, elementul substanțial și rațional care dă forma individuală și personală ființei omenești, prin care se distinge de celelalte creaturi.

După Sfânta Liturghie, Chiriarhul locului a săvârșit Taina Sfântului Botez pentru fiul părintelui Coc George, parohul bisericii din localitatea Ciocoveni, care a primit numele de Andrei Ioan. Cu acest prilej, Preasfinția Sa a ținut să evidențieze importanța duhovnicească a Tainei Sfântului Botez care înnoiește spiritual pe cel botezat prin harul Sfintei Treimi.

Comentarii Facebook


Știri recente