Slujire Arhierească în Biserica Parohiei Cartojani, Protopopiatul Bolintin

Astăzi, 24 iunie, Biserica Ortodoxă prăznuiește Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul, sărbătoare cunoscută în tradiția populară românească drept „Sânzienele” sau „Drăgaica”. Cu acest prilej, Întâistătătorul Eparhiei Giurgiului, Preasfințitul Ambrozie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească în biserica „Sf. M. Mc. Gheorghe”, din comuna Roata de Jos, localitatea Cartojani, Protoieria Bolintin, informează episcopiagiurgiului.ro.

În cuvântul de învățătură rostit numeroșilor credincioși prezenți, Preasfinția Sa a vorbit despre momentul important al nașterii Sfântului Ioan Botezătorul și despre rolul acestuia care a fost nu numai de a pregăti poporul pentru primirea lui Mesia, ci îndeosebi pentru a-L descoperi și a-L face cunoscut lui Israel. Personalitate de excepție cu o ținută morală deosebită, Sfântul Ioan este ultimul și cel mai de seamă dintre proorocii Vechiului Testament, Înaintemergătorul și Botezătorul Domnului nostru Iisus Hristos, cel care face legătura cu Noul Testament.

La final, pentru activitatea pastoral-misionară, social-filantropică și administrativ-gospodărească desfășurată, Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a acordat distincția de iconom stavrofor părintelui Andrei Ionel, parohul bisericii, și părintelui Antone Marian, de la aceeași parohie.

De asemenea, Chiriarhul a apreciat și activitatea frumoasă desfășurată de părintele Stroe Vasile, parohul bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Sadina, căruia i-a acordat distincția de iconom. Totodată, a evidențiat și implicarea deosebită de care a dat dovadă dl. Ghidănac Marin, primarul comunei Roata de Jos, care a primit distincția eparhială „Vrednicia Vlăsceană” pentru sprijinul acordat bisericilor parohiale din comună.

Sărbătoarea de astăzi a fost prilej de aleasă bucurie duhovnicească pentru credincioșii Parohiei Cartojani care au primit din partea ierarhului lor cărți de rugăciuni, iconițe cu scena Nașterii Sf. Ioan Botezătorul și ultimul număr al revistei eparhiale.

Comentarii Facebook


Știri recente