Slujire Arhierească în biserica parohiei Bolintin Deal I

Astăzi, 4 decembrie, creștinii ortodocși s-au aflat în Duminica a XXVII-a după Rusalii. În biserica Parohiei Bolintin Deal I, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a fost săvârșită de Întâistătătorul Eparhiei Giurgiului, după cum informează episcopiagiurgiului.ro.

În cuvântul de învățătură adresat sutelor de credincioși prezenți, Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a explicat sensurile duhovnicești desprinse din pericopa evanghelică în care a fost prezentată minunea vindecării femeii gârbove, subliniind, totodată, faptul că Mântuitorul, în Atotștiința Sa, cunoștea îndelungata suferință a femeii, dar și credința puternică și smerenia ei. Credința reprezintă capacitatea omului de a primi revelația divină, este puntea de legătură dintre divin și uman, este deschiderea sufletului omului, prin puterea harului, pentru prezența iubirii lui Dumnezeu, care s-a descoperit în Hristos. Smerenia este cunoașterea de sine în raport cu Dumnezeu și cu semenii, este o imitare, de fapt, a Fiului lui Dumnezeu, Care „S-a smerit pe Sine, ascultător făcându-se până la moarte și încă moarte pe cruce”, așa cum spune Sf. Ap. Pavel.

La final, Preasfinția Sa a dăruit părintelui Pisculungeanu Florin, parohul bisericii, și părintelui Anania Avram, de la aceeași parohie, lucrarea „DIALOGURI LITURGICE’, ce-l are ca autor pe cunoscutul liturgist Ioannis Foundoulis. La eveniment a luat parte și Dl. Bănică Emilian, primarul din Bolintin Deal, care a primit din partea Chiriarhului nostru Almanahul bisericesc pe anul 2011, lucrarea „Buna Vestire – Mănăstirea de la Bolintin Vale” și ultimul număr al revistei eparhiale. La rândul său, edilul localității Bolintin Deal a oferit Preasfințitului Părinte Ambrozie o icoană a Sf. Ier. Nectarie Taumaturgul.

Spre folos duhovnicesc, sutele de credincioși prezenți au primit din partea ierarhului lor cărți de rugăciuni și iconițe.

După săvârșirea Sfintei Liturghii, Întâistătătorul eparhiei, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit slujba de sfințire a casei parohiale, prilej cu care a oferit familiei părintelui Pisculungeanu Florin o icoană a Sfântului Apostol Andrei.

Comentarii Facebook


Știri recente