Slujire arhierească în biserica Parohiei Bolintin Deal I, protopopiatul Bolintin

Pe 17 iunie 2012 Biserica Ortodoxă s-a aflat în Duminica a II-a după Rusalii (a Sfinților Români), ocazie cu care Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în biserica Parohiei Bolintin Deal I, Protopopiatul Bolintin, care și-a sărbătorit cel de-al doilea ocrotitor, pe Sf. Mc. Manuil, după cum informează episcopiagiurgiului.ro.

Cu acest prilej, credincioșii prezenți s-au putut închina la părticele din moaștele Sf. Luca, Arhiepiscopul Crimeei și Sinferopolului. Sfintele odoare au fost oferite astăzi de către Întâistătătorul eparhiei noastre capelei Spitalului Bolintin Vale. Astfel, în anul închinat Tainei Sfântului Maslu și îngrijirii bolnavilor, părticele din moaștele unui ierarh doctor fără de arginți – Sfântul Luca al Crimeei , vor fi așezate în capela spitalului spre alinare a suferințelor tuturor bolnavilor din această instituție medicală.

În cadrul Sfintei Liturghii, Chiriarhul a hirotonit întru preot pe părintele diacon Udrea Nicolae Alexandru, pe seama Parohiei Mihai Vodă, Protopopiatul Bolintin.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a subliniat importanța prezenței Sfinților în Biserică, ei având rolul de a păstra vie mărturia adevărului în istorie și de a ține deschise largile orizonturi oferite omului. Prin comuniunea cu Sfinții se realizează, de fapt, comuniunea cu Hristos.

Totodată, Preasfințitul Părinte Ambrozie a accentuat lucrarea deosebită de canonizare a sfinților români, realizată de Biserica Ortodoxă Română. Sfinții patriei noastre, a arătat ierarhul nostru, au fost plămădiți din evlavia poporului român care, în decursul istoriei, a păstrat un adevărat cult față de înaintașii renumiți prin credința și jertfa lor, față de dascălii de suflet și de credință, din care au răsărit martiri, mărturisitori ai Ortodoxiei pe teritoriul țării noastre și mari trăitori în Hristos din rândurile credincioșilor, cuvioșilor, ierarhilor și preoților. Ei au sporit secole de-a rândul și ne-au înscris în întreaga lume ca popor credincios și vrednic, cu un tezaur de frumuseți duhovnicești care va dăinui până la sfârșitul veacurilor, a încheiat Preasfinția Sa.

La final, Chiriarhul a evidențiat și lucrarea pastoral-misionară desfășurată în Parohia Bolintin Deal I de părintele paroh Pisculungeanu Florin, și de părintele Avram Anania de la aceeași parohie. În același timp, a apreciat și complexitatea proiectelor desfășurate de Parohia Mihai Vodă, prin părintele paroh Rotaru George Iulian. Între acestea proiecte se numără și pregătirea pentru sfințire a bisericii din incinta Spitalului Bolintin, care a primit ca ocrotitor pe Sf. Luca, Arhiepiscopul Crimeei și Simferopolului.

Credincioșii prezenți la eveniment au primit, în semn de prețuire din partea ierarhului lor, iconițe cu chipul Sfântului Mucenic Manuil.

Comentarii Facebook


Știri recente