Slujire Arhierească în Biserica Mănăstirii Buna Vestire din Bolintin

În Duminica a III-a din Postul Mare (a Sfintei Cruci), Întâistătătorul Eparhiei Giurgiului s-a aflat în mijlocul obștii Mănăstirii Buna Vestire din Bolintin. Cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în biserica mănăstirii, după cum informează episcopiagiurgiului.ro.

În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a hirotonit întru preot pe părintele diacon Toader Alexandru Adrian, pe seama Parohiei Bolintin Vale II, Protoieria Bolintin. În cuvântul de învățătură rostit numeroșilor credincioși prezenți, Chiriarhul Giurgiului a vorbit despre sensul duhovnicesc al Sfintei Cruci. Prin răstignirea Mântuitorului pe ea, a arătat Preasfinția Sa, Crucea devine mijlocul de răscumpărare și de împăcare a oamenilor cu Dumnezeu. Pentru Mântuitorul Hristos, Crucea a fost nu numai instrumentul pătimirii și altarul jertfei Sale, ci și mijlocul proslăvirii Lui, în firea omenească în care a pătimit. Crucea, a mai arătat Preasfințitul Părinte Ambrozie, este taina înnoirii celor credincioși, în Învierea lui Hristos. Numai în lumina Învierii se vede realitatea tragică a Crucii și a păcatului, dar și puterea și stăpânirea lui Dumnezeu.

Învierea, a încheiat Preasfinția Sa, a dat apostolilor adevăratul sens al Crucii, adâncimea sacrificiului, dar și măreția iertării și iubirii divine.

Comentarii Facebook


Știri recente