Slujire arhierească în biserica „Înălțarea Domnului” din municipiul Giurgiu

În ziua slăvitului praznic al Înălțării Domnului, 28 mai a.c., Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie Arhierească la biserica „Înălțarea Domnului ‘ din Giurgiu, cu prilejul hramului acesteia. Cu această ocazie, pentru activitatea deosebită din punct de vedere pastoral-misionar, social-filantropic și administrativ-gospodăresc desfășurată în parohie, Preasfințitul Părinte a acordat distincția eparhială „Vrednicia Vlăsceană’ părintelui Roșioru Stelian, parohul bisericii, și părintelui Gheorghe Ion de la aceeași parohie.

În cuvântul de învățătură, Întâistătătorul Episcopiei Giurgiului a vorbit sutelor de credincioși prezenți despre sărbătoarea înălțării Domnului la cer, care constituie o nouă mărturie că Iisus Hristos este Fiul lui Dumnezeu și despre care Sfântul Ioan Gură de Aur spunea că „este o sărbătoare înaltă și mare, care covârșește mintea omenească, și vrednică de marea bunătate a Aceluia ce a așezat-o, adică a lui Dumnezeu’. De asemenea, Preasfinția Sa a subliniat că Înălțarea Domnului este, în același timp, începătură și garanție a înălțării noastre, a celor credincioși, dacă trăim viața noastră în Hristos, conlucrând cu harul Sfintelor Taine și sporindu-l.

După oficierea Sfintei Liturghii, un numeros sobor de preoți și diaconi, în frunte cu Preasfințitul Părinte Ambrozie, au săvârșit o slujbă de pomenire a eroilor români căzuți de-a lungul veacurilor pe toate câmpurile de luptă pentru credință, libertate, dreptate, apărarea țării și întregirea neamului. Slujba parastasului a fost precedată de o ceremonie de depunere de coroane și jerbe de flori la Mausoleul Eroilor din curtea bisericii.

La eveniment au luat parte oficialități centrale și locale, precum și reprezentanți ai veteranilor de război și ai partidelor politice, ai Jandarmeriei Române, IPJ, SRI și șefi ai instituțiilor descentralizate ale statului.

Sursa: episcopiagiurgiului.ro

Comentarii Facebook


Știri recente