Slujire Arhierească în biserica Înălțarea Domnului din mun. Giurgiu

În Duminica dinaintea slăvitului Praznic al Nașterii Domnului, Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie Arhierească în biserica „Înălțarea Domnului’ din mun. Giurgiu, informează episcopiagiurgiului.ro.

În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a hirotonit întru preot pe părintele arhidiacon Virgil Constantin Barbu, pe seama Parohiei Câmpurelu, Protopopiatul Herești. În cuvântul de învățătură, adresat sutelor de credincioși prezenți, Preasfinția Sa a vorbit despre pericopa evanghelică în care a fost prezentată Genealogia Mântuitorului. Faptul că Sfântul Evanghelist Matei își începe Evanghelia cu „Cartea neamului lui Iisus Hristos, fiul lui David, fiul lui Avraam’, a arătat Chiriarhul , dovedește că Iisus Hristos nu este un om oarecare ci El este Mântuitorul lumii, Mesia cel proorocit. Astfel, „la plinirea vremii’, Dumnezeu ne-a mântuit în Persoana și prin lucrarea răscumpărătoare a lui Iisus Hristos. Persoana, numele și actele Mântuitorului Hristos sunt fundamentale pentru Biserică, deoarece în centrul istoriei mântuirii despre care ea ne dă mărturie, se află Iisus Hristos, cu istoricitatea și mesianitatea Sa.

La final, numeroșii credincioși prezenți au primit din partea ierarhului iconițe, pastorala prilejuită de sărbătoarea Nașterii Domnului și revista eparhială.

Comentarii Facebook


Știri recente