Slujire Arhierească în Biserica Buna Vestire din Giurgiu

Astăzi, 7 octombrie, în Duminica a XX-a după Rusalii, la biserica cu hramul ,,Buna Vestire’, Protoieria Giurgiu, Sfânta Liturghie a fost săvârșită de Întâistătătorul eparhiei, înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi, după cum informează episcopiagiurgiului.ro.

În cuvântul de învățătură rostit numeroșilor credincioși prezenți, Preasfințitul Părinte Ambrozie a explicat sensurile duhovnicești desprinse din pericopa evanghelică în care a fost prezentată minunea Învierii fiului văduvei din Nain. Prin această minune, a subliniat Chiriarhul, se arată iubirea și compasiunea lui Dumnezeu pentru cei aflați în suferință, dar și pedagogia divină, care voia să încredințeze pe cei prezenți că El este Mesia, de Care vorbeau proorocii. Evanghelia de astăzi, a continuat Preasfințitul Părinte Episcop Ambrozie, ni-l arată pe Mântuitorul Hristos ca fiind Dătător de viață și izvor de bucurie. Moartea, care reprezintă destrămarea ființei, este depășită de viața nouă în Hristos.

Răspunsurile la strană au fost date astăzi de Corul Seminarului Teologic’Teoctist Patriarhul’ din Giurgiu.

După Sfânta Liturghie, Preasfințitul Părinte Ambrozie a săvârșit slujba de sfințire a Troiței ridicată în curtea bisericii ,,Buna Vestire’. La final, credincioșii prezenți au primit din partea ierarhului iconițe și ultimul număr al revistei eparhiale.

Zidită între anii 1863-1865, Biserica Buna Vestire este un reper duhovnicesc și cultural al orașului Giurgiu. Valoare ei deosebită este dată și de picturile marelui pictor bisericesc Gheorghe Tattarescu.

Comentarii Facebook


Știri recente