Slujire arhierească în Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Caransebeș

La invitația părintelui paroh Alin Șandor și cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel astăzi, 28 august, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a oficiat Sfânta Liturghie arhierească alături de un sobor de 13 preoți și doi diaconi în biserica parohială ortodoxă ucraineană din Caransebeș, cu prilejul sărbătorii hramului bisericii, „Adormirea Maicii Domnului”, potrivit calendarului neîndreptat (Iulian), informează Secretariatul Episcopiei Caransebeșului.

În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, Preasfinția Părinte Lucian a spus: „Acest praznic al Maicii Domnului ne reamintește dragostea pe care Fecioara Maria a purtat-o pentru Fiul său și Dumnezeul nostru, dar și de dragostea pe care ucenicii Mântuitorului au avut-o pentru cea pe care o numim ‘mai cinstită decât heruvimii și mai mărită fără de asemănare decât serafimii’. Dacă Apostolii au cinstit-o în mod deosebit, datori suntem și noi să o cinstim și să o rugăm să mijlocească pentru noi. Așadar, mărturisindu-ne identitatea creștină, apostolică și ortodoxă pe temelia mărturiei apostolice, suntem în adevăr și dreptate să o preamărim pe Născătoarea de Dumnezeu și Maica Luminii. Prezența noastră în mijlocul frățiilor voastre este dovada unității Bisericii Ortodoxe Universale, iar purtarea de grijă a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel pentru Vicariatul Ortodox Ucrainean este mărturia acestei frățietăți ortodoxe. Vă îndemnăm părintește ca și pe mai departe să vă rugați și să munciți în unitate și dragoste, alături de credincioșii ortodocși români din Caransebeș și să vă păstrați identitatea națională și confesională așa cum ați primit-o de la înaintașii voștri, dreaptă și sfântă.”

Credincioșii prezenți au primit binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian și cu toții au luat parte la agapa frățească de hram pregătită de consiliul parohial al bisericii.

Comentarii Facebook


Știri recente