Slujire Arhierească în biseica parohiei Malu Spart, protopopiatul Bolintin

În ziua de 26 decembrie, când Biserica Ortodoxă prăznuiește Soborul Maicii Domnului, a fost prilej de mare bucurie duhovnicească pentru credincioșii Parohiei Malu Spart, deoarece și-au primit arhipăstorul, pe Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului. Astfel, la ceas de sărbătoare sfântă, Întâistătătorul Eparhiei, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie Arhierească în biserica parohială din localitatea Malu Spart, Protopopiatul Bolintin, informează episcopiagiurgiului.ro.

În cuvântul de învățătură adresat celor prezenți, Preasfințitul Părinte a vorbit despre semnificația sărbătorii „Soborul Maicii Domnului”, explicând faptul că termenul bisericesc „sobor” însemnează „adunare de oameni”. Cuvântul acesta, a arătat Preasfinția Sa, este, pe de o parte, o chemare către cei credincioși, pentru a o preacinsti pe Maica Domnului, aici pe pământ, iar, pe de altă parte, ne amintește faptul că Maica Domnului se află preaslăvită, fără de asemănare, în mijlocul tuturor Sfinților din ceruri.

De aceea, adunarea noastră de astăzi, de pe pământ, este, de fapt, o împreună-prăznuire a noastră cu cetele tuturor Sfinților și Îngerilor din ceruri, a mai subliniat Preasfințitul Părinte Ambrozie.

Totodată, Chiriarhul a vorbit și despre viața și activitatea deosebită a Sfântului Cuvios Nicodim de la Tismana, pe care Biserica noastră îl sărbătorește tot astăzi. Iscusit organizator al vieții monahale de la noi, după rânduielile isihaste de la Athos, Sf. Cuvios Nicodim a fost un bun cărturar, isihast și teolog. El rămâne pentru credincioșii români, ca o adevărată pildă de trăire duhovnicească, un mare apărător al credinței ortodoxe și un înnoitor al vieții călugărești pe pământ românesc.

După Sfânta Liturghie profesorii de muzică de la unitățile de învățământ din Bolintin au susținut un recital de colinde. La final, Chiriarhul a oferit părintelui Mușat Florin, parohul bisericii din localitatea Malu Spart, și părintelui Ivan Doru de la aceeași parohie, „Volumul colectiv Cuvântări și predici”, editat de Arhiepiscopia Bucureștilor. Credincioșii prezenți în număr foarte mare la slujbă, au primit Scrisoarea pastorală a ierarhului prilejuită de slăvitul praznic al Nașterii Domnului.

Comentarii Facebook


Știri recente