Slujire Arhierească de Praznicul „Înălțării Sfintei Cruci” la Mănăstirea Stânișoara din Arhiepiscopia Râmnicului

Cu ocazia praznicului „Înălțării Sfintei Cruci”, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit astăzi, 14 septembrie, Sfânta Liturghie Arhierească la Mănăstirea Stânișoara, veche vatră de sihăstrie ortodoxă vâlceană de la poalele Muntelui Cozia, informează arhiram.ro.

Sărbătoarea a început de luni seara cu slujba de priveghere, Vecernia, Miezonoptica și Utrenia și a continuat astăzi cu Acatistul ‘Sfintei Cruci’ și cu Sfânta Liturghie.

În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a hirotonit diacon pe tânărul teolog Motcă Dumitru Marius, absolvent al Facultății de Teologie Ortodoxă „Sfânta Filofteia” din Pitești și preot pe părintele diacon Stănculescu Răzvan Ionuț, pentru Biserica cu Hramul „Sfântul Gheorghe” din parohia Bratovești, comuna Perișani, județul Vâlcea.

La finalul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, a rostit un cuvânt de învățătură în care a arătat însemnătatea deosebită a praznicului „Înălțării Sfintei Cruci”, îndemnându-i pe credincioși să poarte cu responsabilitate Crucea vieții primită de la Mântuitorul Iisus Hristos în lucrarea pentru mântuirea sufletului.

La eveniment a participat și Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, care i-a binecuvântat pe credincioșii prezenți la Sfânta Liturghie.

Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de Grupul coral „Strana Mănăstirii Cozia” condus de Prof. Drd. Iustin Androne.

La acest mare praznic ortodox sărbătorit la Mănăstirea Stânișoara a luat parte și Părintele Arhimandrit Vartolomeu Androni, Exarhul mănăstirilor din Eparhia Râmnicului și Starețul Mănăstirii Cozia, Părintele Protosinghel Ioanichie Trifa, starețul Mănăstirii Turnu, preoți și credincioși din parohiile vecine și pelerini din țară.

Comentarii Facebook


Știri recente

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei şi Romanaţilor

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează sâmbătă primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei.  Patriarhul Daniel i-a transmis PS Sebastian un mesaj de felicitare. Preasfinţitul Părinte Sebastian s-a născut în 5 noiembrie 1966, în…