Slujire arhierească de hram la Mănăstirea Mălinești din Vaslui

În data de 2 octombrie 2011, în Duminica a XIX -a după Rusalii, Preasfințitul Părinte Corneliu, Episcopul Hușilor, înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi, va oficia Sfânta Liturghie la Mănăstirea Mălinești din cadrul Protopopiatului Vaslui, după cum ne informează episcopiahusilor.ro.

Mănăstirea Mălinești are ca hram sărbătoarea „Acoperământul Maicii Domnului” și este ctitoria ieromonahului Nicodim Hudici, fiind atestată documentar în anul 1762, dupa cum rezultă din însemnarea de pe un Penticostar, tipărit la Iași în anul 1753.

Secularizarea averilor mănăstirești aduce după sine și desființarea mănăstirii, fiind reînființată în anul 1928 de episcopul Iacov Antonovici al Hușilor, cu sprijinul mareșalului Constantin Prezan, având obște de maici.

Mănăstirea se desființează din nou în anul 1959, iar viața călugărească reîncepe în anul 1990, prin venirea aici a unui grup de monahi. În anul 1994, Preasfințitul Eftimie Luca al Romanului și Hușilor, încredințează lucrările de refacere a mănăstirii ieromonahului Filip Mercaș, care s-a ocupat de lucrările de construcție și de viața spirituală a mănăstirii.

Comentarii Facebook


Știri recente