Slujire arhierească cu prilejul hramului la Biserica Grecescu din Drobeta Turnu Severin

Biserica Sfântul Ioan Botezătorul (Grecescu) din Drobeta Turnu Severin și-a serbat astăzi, 7 ianuarie, hramul. Cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei a oficiat Sfânta Liturghie la acest lăcaș de cult, informează episcopiaseverinului.ro.

‘Prăznuirea Sfântului Ioan Botezătorul ne rămâne mai pregnantă în minte după ce Răscumpărătorul ne-a venit, după ce Împărăția Cerurilor s-a apropiat de noi’, a spus Preasfinția Sa, după cum ne informează TRINITAS TV.

Biserica Grecescu este ctitorie din 1868, a familiei de boieri Ioan si Ioana Grecescu, care au ridicat și spitalul din apropiere, cunoscut sub același nume. La realizarea proiectului, Carol I a angajat arhitectul capitalei, biserica ridicându-se după stilul celei domnești de la Curtea de Argeș. Valoarea și frumusețea acestui locaș religios sunt date și de pictura interioară (stil neoclasic), creație a pictorului român Gheorghe Tătărescu (1872). Biserica a fost sfințită în 1875, iar în 1884 a devenit catedrală ortodoxă a orașului Tr. Severin.

Comentarii Facebook


Știri recente