Slujire arhierească cu oaspeți din România, la Paraclisul Episcopal din Bichiș – Ungaria

La biserica românească din Bichiș, singura biserică cu hramul „Nașterea Maicii Domnului” din cadrul Episcopiei, care are și statut de Paraclis Episcopal, Preasfințitul Părinte Episcop Siluan a săvârșit astăzi, 4 septembrie, Sfânta Liturghie Arhierească, în fruntea unui sobor de clerici din Episcopia Ortodoxă Română din Ungaria, din care a făcut parte și Părintele Mihai Blaj, de la parohia Covăsânț, din Arhiepiscopia Aradului, informează Biroul de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria.

După ce în 25 iulie 2010, Preasfințitul Părinte Episcop Siluan, alături de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Timotei al Aradului și de alți oaspeți, au participat la Festivalul de tradiții și cântece patriotice ale românilor din jurul granițelor României, care s-a desfășurat la parohia din Covăsânț, în sâmbăta dinaintea Praznicului Nașterii Maicii Domnului, Părintele Mihai Blaj și un cor bisericesc format din tineri de la parohia ortodoxă din Covăsânț au răspuns invitației de a fi prezenți în rândul comunității românești din Ungaria, împodobind biserica românească din Bichiș, ctitorie de seamă a românilor macedoneni din aceste părți, de la sfârșitul secolului al XVIII-lea, cu o atmosferă de mare sărbătoare.

La Sfânta Liturghie de la Bichiș au participat și credincioși de la Giula, sau din alte parohii, dar și istoricul și criticul de artă Horia Medeleanu de la Arad, împreună cu Domnul Adrian Șimon, Directorul Direcției Județene pentru Cultură, Culte și Patrimoniu Cultural Național Arad.

Sărbătoarea de la Bichiș a fost organizată cu sprijinul Autoguvernării Minoritare Române din Bichiș și a Doamnei Președinte Eva Iova-Șimon, care și în anii trecuți a sprijinit constant biserica românească din Bichiș.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…