Slujbe și rugăciuni la Catedrala „Sfinții Trei Ierarhi” din Timișoara

Cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, în noaptea trecerii dintre ani, slujitorii Catedralei mitropolitane din Timișoara au oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie pentru credincioșii timișoreni care au dorit să pășească în noul an uniți cu Hristos, informează „Ziarul Lumina”.

Acest obicei, îndătinat de mai mulți ani în orașul de pe Bega, a îndreptat și în acest an pașii a sute de timișoreni spre Catedrala mitropolitană ‘Sfinții Trei Ierarhi’ din centrul orașului. Aceștia au înălțat rugăciuni de mulțumire către Dumnezeu pentru binefacerile revărsate asupra lor de-a lungul anului ce a trecut și au cerut, totodată, Părintelui Ceresc să binecuvânteze începutul și curgerea noului an.

În prima zi a noului an, de praznicul Tăierii împrejur celei după Trup a Domnului și la pomenirea Sfântului Ierarh Vasile Cel Mare, Arhiepiscopul Cezareei Capadociei, Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala mitropolitană din oraș. În cadrul slujbei, ierarhul a fost înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, alcătuit din consilieri de la Centrul eparhial și slujitori ai sfântului lăcaș. Răspunsurile liturgice au fost date de corul Catedralei mitropolitane, condus de pr. Dan Dragomir. După slujbă, Preasfinția Sa a rostit un cuvânt de învățătură referitor la însemnătatea praznicului Mântuitorului nostru Iisus Hristos sărbătorit în fiecare an la 1 ianuarie. Ierarhul a arătat că ‘Tăierea împrejur cea după Trup a Domnului este în primul rând un act de smerenie al Mântuitorului Hristos și împlinire a prescripțiilor Legii Vechi, dar în același timp și un adevăr istoric, ce dă mărturie despre realitatea Întrupării Sale’. Totodată, Preasfinția Sa a subliniat importanța personalității Sfântului Ierarh Vasile cel Mare, Arhiepiscopul Cezareei Capadociei, în viața Bisericii, prin contribuțiile sale în ceea ce privește învățătura de credință, cultul religios, organizarea vieții monahale, precum și prin acțiunile sale de întrajutorare a celor bolnavi. În final, Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, a transmis celor prezenți binecuvântarea și alesele urări de bine la început de an, ale Înalt Preasfințitului Părinte Mitropolit Nicolae, Înstâistătătorul Banatului.

Comentarii Facebook


Știri recente