Slujbe religioase si seri duhovnicesti in Protopopiatul Suceava

Perioada Postului Mare este asumata asa cum se cuvine de catre credinciosii din Protopopiatul Suceava. Astfel, despre pregatirea duhovniceasca pentru intampinarea sarbatorii Invierii Domnului am aflat mai multe amanunte de la parintele Vasile Irimia, protopop de Suceava, din cadrul Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor: ‘Si anul acesta, in Postul Mare, programul liturgic al bisericilor noastre se desfasoara cu deosebita atentie si mult imbogatit, in sensul ca in fiecare biserica, in zi de vineri, se savarseste Liturghia Darurilor mai inainte sfintite, sambata se face Liturghia Sf. Ioan Gura de Aur urmata de Parastasul de obste, iar cea mai mare parte a jertfei care se aduna este impartita apoi la cei saraci care vin la biserica, dar si la cei saraci si bolnavi care nu pot sa se deplaseze la biserica. In acelasi timp, la cele mai multe biserici din orasul nostru savarsim si in zi de miercuri Sf. Liturghie a Darurilor mai inainte sfintite, in ajunul careia spovedim credinciosii, indemnandu-i sa faca fapte de milostenie’.

De asemenea, parintele protopop Vasile Irimia ne-a vorbit si despre serile duhovnicesti organizate periodic atat la nivel de protopopiat, cat si in diferite parohii: ‘Protopopiatul Suceava, impreuna cu ASCOR, filiala Suceava, are un program deosebit in aceasta perioada, in sensul ca in fiecare zi de peste saptamana sunt programate seri duhovnicesti la cate una din bisericile din municipiu, iar in fiecare joi seara s-au organizat conferinte duhovnicesti la care au participat personalitati duhovnicesti, alaturi de studenti participand si un numar destul de insemnat de credinciosi’.

Parintele Vasile Irimia, protopop de Suceava, ne-a vorbit si despre implicarea parohiilor in ajutorarea de catre Biserica a celor nevoiasi: ‘La fiecare parohie, in acest rastimp se organizeaza si ajutoare catre familiile defavorizate si pentru cei care sunt in dificultate. De asemenea, in multe parohii se organizeaza si pelerinaje, precum si slujbe de Sf. Maslu in zilele de peste saptamana. Este o atmosfera deosebita care se realizeaza in fiecare biserica, iar credinciosii vin si se spovedesc si se impartasesc’.

Comentarii Facebook


Știri recente