Slujbe în sobor la bisericile din Făgăraș

În Postul Nașterii Domnului, preoții din Făgăraș continuă tradiția de a sluji împreună în câte o biserică din municipiu. Preoții făgărășeni s-au întâlnit în cadru liturgic și anul trecut, în Postul Crăciunului, precum și în Postul Sfintelor Patimi din acest an. În fiecare joi, de la ora 18:00, preoții oficiază împreună slujba Acatistului hramului pe care biserica respectivă îl poartă, iar unul dintre preoți rostește, la final, un cuvânt de învățătură. Prima întâlnire din acest post a avut loc pe 22 noiembrie, în Biserica „Sfânta Treime”, unde soborul a oficiat slujba Acatistului Preasfintei Treimi, iar pr. Ioan Lungoci a ținut un cuvânt de învățătură, după cum aflam din Ziarul Lumina. Un grup vocal format din elevi ai Liceului Teologic „Sfântul Constantin Brâncoveanu” din oraș, condus de prof. Gheorghe Malene, a dat răspunsurile la strană și a interpretat colinde.

Următoarea întâlnire a preoților din Făgăraș, cea de joi, 29 noiembrie, a avut loc în Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din cimitir, cuvântul de învățătură fiind rostit de această dată de pr. Vasile Stan. Pe 6 decembrie, preoții s-au întâlnit la Biserica „Sfântul Nicolae”, iar predicator a fost pr. Cornel Urs.

Astăzi, 13 decembrie, slujba comună este oficiată la Biserica „Sfântul Ioan Evanghelistul” de la liceul teologic, unde va predica pr. Marcel Greavu. Pe 20 decembrie, credincioșii pot să participe la slujba de la Biserica „Sfinții Arhangheli”, cuvântul de învățătură urmând a fi rostit de pr. protopop Marcel Dobrea.

Prin aceste slujbe în sobor, preoții doresc să comunice mai bine cuvântul lui Dumnezeu către oameni, într-o rugăciune mai puternică, prin însumarea prezenței mai multor slujitori ai altarului și o pregătire de Crăciun mai susținută, după cum a precizat pr. protopop Marcel Dobrea.

Comentarii Facebook


Știri recente