Slujbe festive în Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu Vâlcea

În seara zilei de 12 mai 2012, după săvârșirea slujbei Vecerniei cu Litie, credincioșii prezenți la slujbă au fost martori a două evenimente festive: slujba primirii în Biserica Ortodoxă prin Sfânta Taină a Mirungerii a unui tânăr trecut la ortodoxie de la confesiunea evanghelică și slujba de mulțumire (Te Deum) pentru absolvenții Seminarului Teologic „Sfântul Nicolae” din Râmnicu Vâlcea, a precizat arhid. Ioan Liviu Găman

Cele două slujbe au fost săvârșite în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, de către un sobor de preoți și diaconi în frunte cu Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului. Răspunsurile la strană au fost date de către elevii seminariști.

Mai întâi a avut loc slujba primirii în Biserica Ortodoxă prin Sfânta Taină a Mirungerii a tânărului Andrei Tibor, care potrivit rânduielii bisericești ortodoxe și-a mărturisit acum credința ortodoxă și s-a lepădat de învățăturile eretice mărturisite în trecut.

După slujba Mirungerii care are o rânduială și o frumusețe aparte, Înaltpreasfințitului Părinte Gherasim împreună cu Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul i-au dăruit tânărului creștin ortodox Andrei Tibor, spre folos duhovnicesc și întărire în credință, o icoană a Maicii Domnului și „Învățătura de credință ortodoxă”.

Al doilea moment festiv al serii a venit să marcheze faptul că o nouă promoție de absolvenți ai Seminarului Teologic „Sfântul Ierarh Nicolae” din Râmnicu Vâlcea a încheiat un stagiu de pregătire profesională și duhovnicească. Cu acest prilej, în Catedrala Arhiepiscopală a fost săvârșită slujba de Te Deum de către un sobor format din părinții profesori și diaconi ai catedralei în frunte cu Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul.

La finalul slujbei, atât Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Gherasim cât și Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul au ținut câte un cuvânt de învățătură dedicat momentului în care i-au îndemnat pe proaspeții absolvenți ai Seminarului Teologic să fie păstrători ai dreptei credințe și să o împărtășească în mod nealterat în viitoarea lucrare pastorală pe care o vor desfășura în Biserică sau societate, urmând modelul Sfinților Părinți în mărturisirea învățăturii Bisericii.

Seara s-a încheiat cu un frumos banchet al absolvenților, la care au fost invitați dascălii și ostenitorii Seminarului râmnicean.

Comentarii Facebook


Știri recente