Slujbe de sfințire în Protopopiatul Bârlad

Preasfințitul Corneliu, Episcopul Hușilor, a sfințit duminică, 9 octombrie 2011, biserica filiei Bălțăteni și biserica filiei Vulpășeni, ale parohiei Drujești, Protopopiatul Bârlad.

Întâmpinarea Preasfințitului Corneliu a avut loc în parohia Vulpășeni. După slujba de sfințire a noii biserici, închinată Sfinților Apostoli Petru și Pavel, a fost oficiată slujba Sfintei Liturghii, la finalul căreia, Preasfințitul Corneliu a vorbit despre Evanghelia Duminicii a XX-a după Rusalii, exprimându-și bucuria slujirii în mijlocul credincioșilor adunați la slujba de sfințire a bisericii satului Vulpășeni, după cum ne informează Ziarul Lumina.

‘La rândul său, părintele paroh Daniel Agape a mulțumit Preasfințitului Corneliu pentru că a încununat prin slujba de sfințire dragostea și efortul celor 55 de familii ale filiei Vulpășeni. Părintele paroh Daniel Agape a mai amintit de doi fii ai satului, Vasile Buhuși, stabilit în Brăila, și Constantin Bâgu, stabilit în Brașov, care și-au adus contribuția majoră la ridicarea acestui sfânt lăcaș’, a relatat pr. Vasile Lăiu, protopop al Protopopiatului Bârlad.

În jurul după-amiezii de duminică, în satul Bălțăteni, a fost sfințită Biserica ‘Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir’, ce va deservi nevoile spirituale ale celor 20 de familii de ortodocși.

‘Bucuria acestui moment mult dorit și așteptat de credincioșii satului Băltățeni s-a văzut și prin faptul că noua lor biserică a fost neîncăpătoare. Preasfințitul Corneliu i-a felicitat pe enoriași pentru hărnicia și dăruirea lor, exprimându-și dorința de a reveni în mijlocul unor astfel de oameni care, deși puțini la număr, pot face dovada lucrurilor mărețe’, a adăugat pr. protopop Vasile Lăiu.

Comentarii Facebook


Știri recente