Slujbe de resfințire În Protopopiatele Iași 1 și Roman

Preasfințitul Calinic Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, a resfințit duminică, 29 mai, Biserica ‘Schimbarea la Față’ a parohiei Cucuteni – Lețcani, Protopopiatul Iași 1, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Moldova. Sfântul lăcaș din parohia Cucuteni a fost reabilitat începând cu anul 2006, atât la interior cât și la exterior. Tot duminică, PS Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, a resfințit Biserica ‘Sfântul Mare Mucenic Gheorghe’ din parohia Bîrjoveni, Protopopiatul Roman.

Preoții și credincioșii din comuna Lețcani au participat, în urmă cu două zile, la resfințirea bisericii parohiei Cucuteni din Protopopiatul Iași 1, oficiată de PS Calinic Botoșăneanul. Slujba Sfintei Liturghii s-a săvârșit pe un podium amenajat în curtea lăcașului de închinăciune. La această sărbătoare au participat autoritățile locale, precum și membrii Consiliului parohial. Părintele Constantin Andrei, protopop al Protopopiatului Iași 1, a vorbit la final despre grija pe care oamenii trebuie să o aibă față de monumentele istorice, despre efortul preotului paroh, al enoriașilor și al autorităților de a reconsolida Biserica ‘Schimbarea la Față’. Au mai rostit alocuțiuni Stelian Turcu, primarul comunei Lețcani, și alți preoți slujitori. PS Calinic Botoșăneanul a adresat un cuvânt de învățătură în care a vorbit despre semnificațiile Evangheliei din Duminica a VI-a după Paști. Părintele paroh Mihail Adeodatus Ungureanu a primit rangul de iconom stavrofor, iar celor care s-au remarcat în susținerea lucrărilor li s-au oferit distincții de vrednicie.

Sute de credincioși au participat duminică, 29 mai, la resfințirea bisericii parohiei Bîrjoveni, Protopopiatul Roman. Slujba a fost oficiată de PS Ioachim Băcăuanul și a încununat, astfel, eforturile părintelui paroh Nicolae Bogdan Pantilimon, care, susținut de enoriași, a reușit să redea bisericii imaginea de odinioară. În ultimii ani s-a reușit consolidarea sfântului lăcaș, schimbarea acoperișului, restaurarea catapetesmei, introducerea unui mobilier nou, înnoirea sfintei mese, precum și înzestrarea cu obiecte de cult noi.

Comentarii Facebook


Știri recente