Slujbe de pomenire pentru Regii României și Eroii neamului, la Curtea de Argeș

Ziua Națională a României a fost marcată astăzi, 1 decembrie, și în Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului. Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic a oficiat cu acest prilej slujba Parastasului pentru Regele Ferdinand și Regina Maria, cei în timpul cărora s-a realizat Actul Unirii din anul 1918, informează TRINITAS TV. Totodată, au fost pomeniți Regele Carol I și Regina Elisabeta în vremea cărora a fost câștigată independența României.

„Cine citește cu multă atenție istoria va vedea că Regina Maria a avut un rol extraordinar când a reușit să le transmită conducătorilor Europei faptul că această țară are dreptul la autodeterminare, la independență”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Calinic.

Regele Ferdinand este înmormântat la Curtea de Argeș împreună cu Regina Maria, alături de unchiul său, Regele Carol I, și Regina Elisabeta.

Tot astăzi, a fost oficiată o slujbă de pomenire în cimitirul eroilor din municipiul Curtea de Argeș. La eveniment au participat militari ai Unității de Vânători de munte și din detașamentul local de pompieri.

Comentarii Facebook


Știri recente