Slujbe de pomenire pentru părintele Dumitru Stăniloae

S-au împlinit ieri, 5 octombrie, 17 ani de când ‘patriarhul teologiei românești’ a plecat la Domnul. Părintele profesor Dumitru Stăniloae a fost comemorat ieri în mai multe biserici din țară. Slujbe de pomenire vor avea loc și sâmbătă la Mănăstirea Cernica și la Biserica ‘Sfânta Ecaterina’, paraclisul Facultății de Teologie Ortodoxă ‘Justinian Patriarhul’ din București. ‘Sâmbătă vom săvârși Sfânta Liturghie și slujba Parastasului pentru părintele Dumitru Stăniloae în biserica mare a mănăstirii, după care, începând cu ora 10:30, vom săvârși slujba Trisaghionului la mormântul marelui teolog’, a declarat părintele protosinghel Maxim Bădoiu, starețul Mănăstirii Cernica, pentru „Ziarul Lumina”.

La Biserica ‘Sfânta Ecaterina’, slujba Parastasului va fi săvârșită de un sobor de preoți profesori, în mijlocul studenților și credincioșilor care vor dori să aducă un omagiu regretatului profesor.

Părintele profesor Dumitru Stăniloae a trecut la Domnul în anul 1993, la vârsta de aproape 90 de ani. A desfășurat o multilaterală activitate științifică – îndeosebi în domeniul Dogmaticii, fiind considerat unul dintre cei mai de seamă teologi și gânditori creștini din lume, a publicat lucrări în volum, studii în reviste, traduceri, a făcut parte din delegațiile Bisericii Ortodoxe Române care au vizitat alte Biserici și este unul dintre preoții care au făcut detenție politică în numele credinței, în timpul comunismului.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…