Slujbe de pomenire pentru Părintele Dumitru Stăniloae

Pe 5 octombrie s-au împlinit 17 ani de la trecerea la cele veșnice Părintelui Dumitru Stăniloae. O slujbă de pomenire va avea loc mâine, 9 octombrie, la mormântul Părintelui de la Mănăstirea Cernica, începând cu ora 11.30, informează TRINITAS TV. La Slujba Parastasului vor participa, alături de un sobor de preoți și diaconi, studenți ai Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din Capitală, precum și membri ai Asociației Studenților Creștin Ortodocși din România.

De asemenea, o slujbă de pomenire va fi oficiată, de la ora 10.00, și la Biserica „Sfânta Ecaterina”, paraclisul Facultății de Teologie Ortodoxă din București, în mijlocul studenților și credincioșilor care vor dori să aducă un omagiu regretatului Părinte Profesor.

Considerat unul din cei mai importanți teologi ai secolului XX, Părintele Prof. Acad. Dr. Dumitru Stăniloae a lăsat posterității o operă impresionantă, cuprinzând 90 de cărți, 275 de articole teologice, 475 de articole de ziar și alte numeroase traduceri, recenzii și interviuri.

Comentarii Facebook


Știri recente