Slujbe de pomenire pentru Înaltpreasfințitul Părinte Bartolomeu Anania

În toate bisericile din parohiile și mănăstirile Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului s-au oficiat astăzi, 6 februarie, slujbe de pomenire pentru Înaltpreasfințitul Bartolomeu Anania, informează Radio TRINITAS. De asemenea, preoții le-au prezentat credincioșilor amănunte despre viața și activitatea fostului mitropolit al Clujului.

„Această acțiune se înscrie într-un program dedicat celor 40 de pomenire a Înaltpreasfințitului Părinte Bartolomeu, pomenire care se face pentru ca personalitatea Înaltpreasfinției sale să fie din nou evocată, iar credincioșii și noi toți să fim îndemnați din nou să așezăm o rugăciune către Dumnezeu pentru Înaltpreasfinția sa”, a spus părintele Ștefan Iloaie, Consilier cultural al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

La Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca, slujba parastasului a fost săvârșită de un sobor de preoți, în prezența profesorilor și studenților Facultății de Teologie Ortodoxă a Universității Babeș-Bolyai, precum și a numeroși credincioși.

Rugăciuni de pomenire au fost rostite, apoi, și la mormântul Înaltpreasfințitului Bartolomeu, din cripta ierarhilor. La Catedrala Mitropolitană, fostul mitropolit al Clujului va fi pomenit prin slujbe de parastas, timp de 40 de zile.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…