Slujbe de Parastas pentru vrednicul de pomenire patriarh Teoctist

În bisericile din Protopopiatul Botoșani vor fi oficiate sâmbătă, 30 iulie 2011, Sfânta Liturghie și slujba de Parastas pentru vrednicul de pomenire patriarh Teoctist, la împlinirea a patru ani de la trecerea la cele veșnice, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Moldova. După cum a relatat părintele Lucian Leonte, protopop al Protopopiatului Botoșani, acest program liturgic a fost propus în ședința preoților din Protopopiatul Botoșani din data de 11 iulie 2011.

„Părintele Petru Fercal, protopop misionar al Protopopiatului Botoșani, alături de un sobor de preoți, va oficia sâmbătă, 30 iulie, o slujbă pentru vrednicul de pomenire patriarh Teoctist în Biserica Nașterea Maicii Domnului din Parohia Victoria, Protopopiatul Botoșani, ctitorie a celui de-al cincilea patriarh al României. La Parastasul din biserica parohiei Victoria sunt așteptați să participe rude ale vrednicului de pomenire patriarh Teoctist, autorități locale și credincioș[email protected], a spus pr. protopop Lucian Leonte.

În fața bisericii parohiale din Victoria se află, din luna februarie a anului 2009, un bust al vrednicului de pomenire patriarh Teoctist. Dezvelirea și binecuvântarea bustului au avut loc chiar în ziua în care fostul întâistătător al BOR ar fi împlinit 94 de ani și au fost precedate de o slujbă de Parastas oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, alături de Înaltpreasfințitul Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, și de Preasfințitul Calinic Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor.

Comentarii Facebook


Știri recente