Slujbe de Parastas pentru Preafericitul Teoctist

Înalt Preasfințitul Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, va săvârși sâmbătă, 30 iulie, Sfânta Liturghie pe un podium amenajat la Nemțișor, aflat în vecinătatea Mănăstirii Neamț, cu prilejul Adunării Tinerilor Creștini Ortodocși din Mitropolia Moldovei și Bucovinei, după cum ne informează ‘Ziarul Lumina’. După această slujbă, tinerii prezenți se vor ruga în cadrul Parastasului pentru vrednicul de pomenire patriarh Teoctist, de la a cărui trecere la cele veșnice se împlinesc anul acesta patru ani.

La Catedrala mitropolitană din Iași slujba de pomenire pentru cel de-al cincilea patriarh al României va fi oficiată de un sobor de preoți, de la ora 10:30, după cum a precizat arhim. Dosoftei Șcheul, mare eclesiarh al Catedralei mitropolitane din Iași. Patriarhul Teoctist Arăpașu va fi pomenit sâmbătă în cadrul slujbelor religioase care se vor săvârși în mănăstirile și bisericile de pe cuprinsul Arhiepiscopiei Iașilor. Un sobor de preoți va oficia sâmbătă o slujbă pentru vrednicul de pomenire patriarh Teoctist în Biserica ‘Nașterea Maicii Domnului’ din parohia Victoria, Protopopiatul Botoșani, ctitorie a celui de-al cincilea arhipăstor al Bisericii Ortodoxe Române.

Rugăciuni pentru odihna sufletului vrednicului de pomenire patriarh Teoctist vor fi înălțate și la Catedrala arhiepiscopală din Roman, dar și în mănăstirile și bisericile din cuprinsul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului

Comentarii Facebook


Știri recente