Slujbe de binecuvantare pentru deschiderea noului an scolar 2007 – 2008

La toate scolile din intreaga tara au avut loc astazi festivitatile de deschidere a noului an scolar 2007 – 2008. In acest sens, in Protopopiatul Iasi II s-au facut rugaciuni pentru ca inceputul acestui nou an scolar sa fie insotit de ajutorul lui Dumnezeu, dupa cum ne-a spus pr. Vilie Dorosinca, protopop de Iasi II: ‘Astazi a inceput anul scolar 2007 – 2008 si conform binecuvantarii pe care IPS Mitropolit Daniel, Patriarh ales al Bisericii Ortodoxe Romane, a facut-o catre toti elevii si profesorii scolilor noastre, preotii din Protopopiatul II Iasi au cautat ca acolo unde au si scoli in parohie sa fie prezenti alaturi de elevi, de profesori, de educatori, la acest mare eveniment pe care cu totii il traim datorita faptului ca avem copii, avem pe cei care vor fi generatia de maine a Bisericii noastre si a societatii in care traim. S-au oficiat acele slujbe de inceput de an scolar, de binecuvantare a lui Dumnezeu asupra copiilor, asupra invatatorilor, educatorilor, profesorilor, slujbe care dau incredere, dau nadejde si dau bucuria copiilor, pentru ca Dumnezeu este cu ei si ca Dumnezeu ii va ajuta pentru a duce la indeplinire ceea ce au de facut fiecare in cadrul orelor de invatamant si in cadrul anului scolar pe care il incep’.

De asemenea, in Arhiepiscopia Sibiului inceputul anului scolar a fost marcat de prezenta celor doi ierarhi care au oficiat slujbe de Te-Deum. In acest sens, Sorin Joanta, inspector pentru invatamantul religios si inspector de Religie la Inspectoratul Scolar Judetean Sibiu, ne spus ca ‘aflandu-ne la acest inceput de nou an scolar, in 17 septembrie 2007, in fiecare din scolile din Arhiepiscopia Sibiului, dupa programul pe care l-am avut stabilit dinainte, preotii au fost prezenti pentru a binecuvanta stradaniile elevilor ce se vor desfasura pe intreg parcursul anului scolar, pentru a invata si a acumula cat mai multe din ceea ce dascalii lor le vor transmite. Ne-am bucurat in primul rand de invitatia care a fost facuta IPS Laurentiu Streza, Mitropolitul Ardealului, de a fi prezent in mijlocul cadrelor didactice, elevilor si parintilor de la Colegiul National ‘Octavian Goga’ din Sibiu, scoala de referinta in peisajul de referinta al judetului. Pe langa prezenta IPS Sale, si PS Parinte Episcop Visarion a fost prezent astazi intr-o unitate de invatamant, iar in judetul Brasov preotii si-au facut prezenta printr-o slujba de rugaciune, cereri de pogorare a puterii darurilor bunului Dumnezeu asupra tuturor celor care isi vor osteni mintea si trupul in unitatile noastre scolare’.

Din nefericire, inceputul anului scolar pentru unii elevi constituie un efort material foarte mare. In cazul acesta se afla elevii din Protopopiatul Tecuci, greu incercati de inundatiile care s-au abatut asupra familiilor lor. Cu binecuvantarea PS Casian, Episcopul Dunarii de Jos, Protopopiatul Tecuci a venit in sprijinul celor peste 650 de elevi proveniti din familii sinistrate cu rechizite, haine si incaltaminte. Mai multe amanunte in acest sens am aflat de la pr. Gheorghe Joghiu, protopop de Tecuci: ‘Scoala nr. 6 a putut primi astazi elevii pentru ca sa isi poata incepe programul scolar alaturi de toti elevii din tara. PS Parinte Episcop Casian a fost astazi prezent la Scoala nr. 6, insotit de primarul municipiului Tecuci si de preoti din protoierie, oferind la toti copiii rechizite si cele necesare ca si ei sa poata sa isi inceapa anul scolar in conditii bune. A urmat apoi procesiunea la Scoala nr. 2, iar astazi si maine toti preotii vor oferi rechizite la toti copiii sinistrati si a caror familii au alte preocupari. De asemenea, se va oferi si imbracaminte copiilor, iar de maine speram ca in scoala sa se aseze climatul obisnuit unei scoli normale’.

Comentarii Facebook


Știri recente