Slujbe cu participare arhierească în Duminica Samarinencii

Credincioșii din mai multe localități ale țării s-au bucurat de slujbe arhierești în duminica a cincea după Paști, a Samarinencii.

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a participat la Sfânta Liturghie în Paraclisul cu hramul Sfântul Grigorie Luminătorul, din Reședința patriarhală.

Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a slujit la Biserica ‘Adormirea Maicii Domnului’ din Parohia Dobreni, Înaltpreasfințitul Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, a slujit la Catedrala Patriarhală din București, iar Înaltpreasfințitul Irineu, Mitropolitul Olteniei, a binecuvântat credincioșii din Parohia ‘Sfântul Ierarh Nicolae’ din Dăbuleni.

Înaltpreasfințitul Nicolae, Mitropolitul Banatului, a participat la Sfânta Liturghie din Catedrala mitropolitană din Timișoara, Înaltpreasfințitul Petru, Mitropolitul Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, a participat la Sfânta Liturghie în Parohia ‘Sfânta Cuvioasă Parascheva’ din sectorul Ciocana al Chișinăului, iar Înaltpreasfințitul Serafim, Mitropolitul ortodox român al Germaniei, Europei Centrale și de Nord, a oficiat slujba Sfintei Liturghii împreună cu Preasfințitul Macarie, Episcopul românilor ortodocși din Europa de Nord în Catedrala mitropolitană din Nürnberg.

La Marsilia, în Biserica ortodoxă română ‘Sfinții Trei Ierarhi’ a slujit Înaltpreasfințitul Iosif, Mitropolitul ortodox român al Europei Occidentale și Meridionale, împreună cu Preasfințitul Timotei, Episcopul ortodox român al Spaniei și Portugaliei, și cu Preasfințitul Marc Nemțeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Europei Occidentale, informează „Ziarul Lumina”.

Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală ‘Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Constanța, Înaltpreasfințitul Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a slujit la Biserica ‘Sfinții Apostoli Petru și Pavel’ din cartierul sucevean Ițcani, în timp ce Înaltpreasfințitul Andrei, Arhiepiscopul Alba Iuliei, a slujit la Biserica ‘Sfântul Mucenic Gheorghe’ din Lupșa.

Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Gherasim al Râmnicului a slujit împreună cu Preasfințitul Emilian Lovișteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, la Catedrala arhiepiscopală ‘Sfântul Ierarh Nicolae’ din Râmnicu Vâlcea, iar Înaltpreasfințitul Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a slujit în Capela spitalului județean Buzău, în timp ce Înaltpreasfințitul Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, a slujit în Parohia ‘Rucărul de Mijloc’, Protopopiatul Câmpulung Muscel.

Înaltpreasfințitul Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a slujit la Catedrala arhiepiscopală din Galați, Înaltpreasfințitul Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a slujit în Parohia Ostrov, Protopopiatul Lipova, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Ioan al Episcopiei Covasnei și Harghitei a slujit în Parohia Frumoasa, Protopopiatul Miercurea Ciuc, iar Înaltpreasfințitul Nicolae, Arhiepiscopul celor două Americi, a slujit în Parohia ‘Sfântul Nicolae’ din Surrey, din statul canadian British Columbia.

Preasfințitul Corneliu, Episcopul Hușilor, a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala episcopală din Huși, Preasfințitul Lucian, Episcopul Caransebeșului, a slujit în Parohia Vălișoara din Caransebeș, Preasfințitul Sofronie, Episcopul Oradiei, a slujit în Parohia Budureasa – Protopopiatul Beiuș, iar Preasfințitul Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, a slujit în Biserica ‘Sfântul Nicolae’ din Seliștea, comuna Izverna.

Preasfințitul Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, a slujit în Parohia ‘Sfântul Gheorghe’ din Slobozia, Preasfințitul Galaction, Episcopul Alexandriei și Teleormanului, a celebrat Sfânta Liturghie în Parohia Gratia, Protopopiatul Videle, iar Preasfințitul Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a fost în pelerinaj la Sfântul Munte Athos.

Preasfințitul Visarion, Episcopul Tulcii, a slujit la Biserica ‘Sfântul Dumitru’ din Parohia Camena, Protopopiatul Babadag, Preasfințitul Petroniu, Episcopul Sălajului, a slujit în Parohia Mesteacăn, Protopopiatul Zalău, iar Preasfințitul Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, a slujit în Parohia Rădulești, localitatea Stâncești-Ohaba, Protopopiatul Deva.

Preasfințitul Ciprian Câmpineanul, Episcop-vicar patriarhal, a slujit la Mănăstirea Sinaia, iar Preasfințitul Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a slujit la Catedrala patriarhală.

Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, Preasfințitul Calinic Botoșăneanul, a participat la Sfânta Liturghie la Biserica Parohiei Mănăstirea, comuna Dagâța, iar Preasfințitul Andrei Făgărășeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, a oficiat Sfânta Liturghie în Parohia Cisnădioara, Protopopiatul Sibiu.

La Cluj, în Catedrala mitropolitană, credincioșii care au participat la Sfânta Liturghie au putut asculta cuvântul de învățătură al Preasfințitul Irineu Bistrițeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Clujului, iar la Mănăstirea Râșca Transilvană din Cluj, binecuvântările arhierești au fost date de Preasfințitul Vasile Someșeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Clujului.

Preasfințitul Paisie Lugojeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, a oficiat Sfânta Liturghie la Biserica ‘Nașterea Maicii Domnului’ din cartierul timișorean Iozefin, în timp ce Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, a săvârșit Sfânta Liturghie la Biserica ‘Sfântul Mare Mucenic Gheorghe’ din Parohia Bârsănești.

Preasfințitul Ioan Casian de Vicina, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a celor două Americi, a slujit în Parohia ‘Sfânta Maria’ din Gantineau, Quebec, iar Preasfințitul Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, a celebrat slujba Sfintei Liturghii în Biserica ‘Sfântul Dumitru’ din Carei, Protopopiatul Carei.

Comentarii Facebook


Știri recente