Slujba Sfintei Liturghii la Catedrala patriarhală în Duminica a IX-a după Rusalii

Sute de credincioși au fost prezenți în Catedrala patriarhală pentru a participa astăzi, 9 august, la Sfânta Liturghie. Slujba a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Ciprian Câmpineanul, Episcop-vicar patriarhal, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Ciprian s-a referit la fragmentul din Evanghelia după Matei (14, 22-34), citit în ce-a de-a noua Duminică după Rusalii, în care este descrisă Umblarea Mântuitorului pe mare și potolirea furtunii. Preasfinția Sa a prezentat învățăturile ce reies din această pericopă, subliniind că rugăciune trebuie să fie făcută cu credință puternică și neîndoielnică.

Cei care nu au putut ajunge astăzi la Sfânta Liturghie, au putut urmări slujba în transmisiune directă la posturile de televiziune și radio ale Patriarhiei Române, TRINITAS TV și la Radio TRINITAS.

Sursa: Radio TRINITAS

Comentarii Facebook


Știri recente

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei şi Romanaţilor

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează sâmbătă primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei.  Patriarhul Daniel i-a transmis PS Sebastian un mesaj de felicitare. Preasfinţitul Părinte Sebastian s-a născut în 5 noiembrie 1966, în…