Slujba Sfântului Maslu la Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu Vâlcea

În după amiaza zilei de Duminică, 4 martie, după slujba Vecerniei, la Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu Vâlcea a fost săvârșită Slujba Sfântului Maslu de către un sobor de preoți în frunte cu Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, după cum ne informează Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Râmnicului.

Întrucât ne aflăm în Postul cel Mare și anul acesta 2012 este Anul omagial al Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor, în perioada Postului Mare Taina Sfântului Maslu de obște se va oficia la Catedrala Arhiepiscopală după un program liturgic bine stabilit.

Astfel, credincioșii vâlceni pot participa la Catedrala Arhiepiscopală la oficierea Sfântului Maslu în fiecare vineri, după Sfânta Liturghie, la ora 10:30, și în fiecare duminică, după slujba Vecerniei. În toate duminicile din Postul Mare la slujba Sfântului Maslu vor participa și părinți duhovnici de la Mănăstirile din Arhiepiscopia Râmnicului.

Taina Sfântului Maslu este lucrarea sfântă săvârșită în numele Sfintei Treimi de către preoții Bisericii, prin care se împărtășește credinciosului bolnav harul nevăzut al tămăduirii sau ușurării suferințelor trupești și întărirea sufletească, iar efectul tainei depinde de credința bolnavului și de iertarea lui de către Dumnezeu.

Taina Sfântului Maslu nu este o practică magică. Vindecarea omului, fie trupească, fie sufletească, depinde esențial de două lucruri: voia lui Dumnezeu și voia celui bolnav. Dacă Dumnezeu vrea să îl vindece, lucrul acesta se va întâmpla, dar nu se va petrece niciodată fără credința puternică a bolnavului și dorința de a-L sluji ca un creștin adevărat pe Dumnezeu.

Comentarii Facebook


Știri recente