Slujba religioasa de pomenire pentru victimele accidentului aviatic din 2006, de la Iasi

La monumetul ridicat in amintirea victimelor accidentului aviatic din 9 ianuarie 2006, din apropierea Aeroportului international Iasi, a avut loc astazi o slujba de pomenire. Slujba a fost oficiata in prezenta prefectului judetului Iasi, a conducerii Spitalului ‘Sf. Spiridon’ din Iasi, a cadrelor medicale din cadrul spitalului iesean amintit si ai SMURD Bucuresti, Cluj si Targu Mures. Mai multe detalii in acest sens ne-au fost oferite de catre pr. Marian Timofte, paroh al Bisericii ‘Sf. Spiridon’ din Iasi si preot de caritate in cadrul Spitalului ‘Sf. Spiridon’: ‘Astazi, 9 ianuarie 2007, Spitalul ‘Sf. Spiridon’, prin Unitatea de Primire Urgente si SMURD Iasi, a organizat o slujba de pomenire la Aeroportul din Iasi, la un monument care a fost amplasat acolo anul trecut, dupa accidentul tragic in care si-au gasit sfarsitul dr. Liliana Puiu si asistenta, care erau membre in SMURD Iasi, precum si cei doi piloti, din data de 9 ianuarie 2006. Anul acesta, in calitate de preot misionar de caritate al Spitalului ‘Sf. Spiridon’, am oficiat slujba Parastasului, la care au mai fost prezenti domnul prefect al judetului Iasi, domnul director general al Spitalului ‘Sf. Spiridon’, echipa SMURD Iasi, la care s-au mai adaugat medici si asistenti SMURD de la alte centre din tara, respectiv de la Targu Mures, Cluj, Bucuresti, cu totii venind aici sa comemoreze trecerea la cele vesnice a celor patru persoane, victime ale accidentului de anul trecut’.

Parintele Marian Timofte ne-a vorbit si despre programul actiunii de comemorare a celor doi piloti ai Ministerului Administratiei si Internelor, si a celor doua cadre medicale care lucrau voluntar pentru SMURD Iasi: ‘La ora 10.00 am inceput slujba la acel monument dedicat lor, apoi Spitalul ‘Sf. Spiridon’ a organizat in incinta aeroportului si o masa cu cateva gustari puse pentru pomenirea celor care au plecat la Domnul. Noi am facut pomenirea pentru ca asa este si sorocul crestinesc ca in aceste zile sa facem o pomenire, dar asa este si omeneste, pentru ca trebuie sa ne aratam recunoscatori pentru tot ceea ce fac ceilalti, care isi pun viata in primejdie pentru a-i salva pe altii’.

Va reamintim ca in urma accidentului de anul trecut au trecut la cele vesnice dr. Liliana Puiu, asistenta Mioara Hauta, pilotul Valentin Stanescu si copilotul Augustin Toma. Rezultatele anchetei au aratat ca elicopterul tip EC 135 s-a prabusit din cauza unei inversiuni termice, numita ‘curenti de forfecare’, ce a determinat scaderea aproape instantanee a vitezei aparatului.

Comentarii Facebook


Știri recente