Slujba punerii pietrei de temelie pentru un nou așezământ social în parohia gorjeană Valea Părului

În Parohia gorjeană Valea Părului a fost pusă, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, piatra de temelie pentru un viitor centru social, informează Ziarul Lumina. La eveniment au luat parte delegați din partea Arhiepiscopiei Craiovei, preoți din parohiile învecinate, reprezentanți ai autorităților locale și numeroși credincioși.

Joi, 26 august, credincioșii Parohiei Valea Părului din Protoieria Târgu Jiu Nord, județul Gorj, au participat la punerea pietrei de temelie pentru Centrul social ‘Sfântul Pantelimon’. Din partea Arhiepiscopiei Craiovei au fost delegați Claudiu Porneală, consilier cultural în cadrul Centrului Eparhial, Florentin Danciu, inspector bisericesc, și Cosmin Bălan, protoiereu al Protopopiatului Târgu Jiu Nord.

Așezământ social închinat Sfântului Mucenic Pantelimon

Inițiativa acestui proiect social îi aparține părintelui George Elisei, parohul Bisericii ‘Sfântul Pantelimon’ din Valea Părului. Centrul va fi destinat să deservească persoanele defavorizate din parohie și din localitățile învecinate: „Ideea construirii unui așezământ social în parohia noastră a venit în urma alunecărilor de teren din anii trecuți, atunci când mai multe familii au rămas fără adăpost. Ne dorim ca prin acest proiect să venim în sprijinul celor care trăiesc astfel de drame, pentru a le rezolva, măcar parțial, problemele. Centrul va dispune de demisol, la parter va fi dotat cu o sală de mese, bucătărie, două băi și un birou, iar la etaj vor fi construite trei garsoniere cu baie proprie și un apartament. Așezământul va fi închinat Sfântului Mucenic Pantelimon și Sfântului Apostol Andrei, care sunt și hramurile bisericii noastre”, a mărturisit preotul paroh George Elisei.

La finalul slujbei de binecuvântare a temeliei noului așezământ, părintele consilier cultural Claudiu Porneală a rostit un scurt cuvânt de învățătură: „Într-una din pericopele evanghelice din Sfânta Scriptură ni se istorisește despre un om care, dorind să-și construiască locuință, a zidit temelie pe nisip și a terminat lucrul repede. Un altul, ne spune evanghelistul, s-a ostenit mai mult și și-a așezat temelia casei sale pe piatră. Venind apa, a luat casa celui care clădise pe nisip, însă la cea de pe stâncă nu a ajuns. Așa este și cu osteneala noastră, atunci când avem credință. Cu toate acestea, Evanghelia face trimitere la sufletul nostru, la credința noastră, care trebuie să fie neclintită. Iată că astăzi, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Irineu, punem, în localitatea dumneavoastră, piatră de temelie pentru un nou așezământ social, destinat celor care sunt în nevoie. Să binecuvânteze bunul Dumnezeu această lucrare a Parohiei Valea Părului și să vă ajute să o duceți la bun sfârșit!”.

După slujba de temeluire a viitorului centru, părinții slujitori, împreună cu invitații și cu credincioșii prezenți, au luat parte la o agapă frățească organizată de parohie.

Comentarii Facebook


Știri recente