Slujba punerii pietrei de temelie pentru două biserici de spital în Protopopiatul Ineu, Arhiepiscopia Aradului

După cum ne informează părintele consilier Mircea Bupte, În Duminica a X-a după Rusalii, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a săvârșit Sfânta Liturghie în parohia Ciuntești, Protopopiatul Ineu, unde a sfințit o troiță ridicată de credincioșii parohiei. De asemenea, Înaltpreasfinția Sa a oficiat slujba punerii pietrei de temelie pentru ridicarea a câte unui lăcaș de cult în două unități spitalicești din Protopopiatul Ineu, în prezența autorităților județene și locale, a conducerii și angajaților celor două Spitale și a credincioșilor internați.

La Ineu, în incinta noului Spital orășenesc, a fost pusă piatra fundamentală pentru ridicarea unei Biserici din lemn cu hramul „Izvorul tămăduirii”, iar la Spitalul de Psihiatrie din Mocrea a fost așezată piatra de temelie pentru Biserica cu hramul „Sfinții Împărați întocmai cu Apostolii Constantin și Elena”. Doamna Georgeta Bogdan și Doamna Monica Pele, managerele celor două instituții, au mulțumit Chiriarhului pentru bucuria dăruită de a fi în această zi alături de bolnavi și de a da binecuvântarea pentru ridicarea celor două biserici. Totodată, au fost aduse mulțumiri Președintelui Consiliului Județean, Domnul Nicolae Ioțcu, Primarului Orașului Ineu, Domnul Nicolae Mehelean, tuturor donatorilor și ostenitorilor care vor contribui la finalizarea lucrărilor, îndemn de supraveghere și implicare Părintelui Protopop Moise Nica și Părintelui Felician Crăciun, preot cu slujire misionar caritativă la cele două spitale.

Înaltpreasfințitul Timotei a arătat, în cuvintele rostite, importanța și rolul slujirii Bisericii, a preotului, în instituțiile care doresc să aibă loc de rugăciune și închinare pentru bolnavi. „Cărțile de aur” ale celor două spitale vor purta, peste ani, Însemnările Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului din această zi: „Duminica a 10-a după Rusalii, 01 august 2010, este zi de mare sărbătoare pentru Biserică – ziua Sfintei Cruci și începutul Postului Sfintei Marii Mari, toate legate și de providențierea unor unități medicale în activitatea cărora s-a implicat aparte Arhiepiscopia Aradului prin sectorul de Asistență socială. S-a pus astfel temelia tare atât materială, cât și spirituală a Capelei Spitalului de Psihiatrie Mocrea. Citirile sfinte ale zilei, cât și momentele biblice într-un context istoric care le explică, pun în evidență grija față de om, în primul rând din partea lui Dumenzeu, care antrenează pe cea din partea omului, înțelegând în frunte pe cei credincioși. Ortodoxia românească s-a evidențiat mereu pe planul respectiv, iar în actualitate în mod deosebit. Dumnezeu să ajute la împlinirea celor dorite spre bine. Felicităm și mulțumim pentru munca personalului unității și cel în parteneriat”, a scris Înaltpreasfinția Sa la Spitalul din Mocrea, iar la cel ineoan „Soborul preoților din parohiile din zonă a oglindit conștiința tuturor de-a contribui la tot ceea ce înseamnă afirmarea ființei umane în legătură cu voința divină și providența sfântă. Bunul Dumenzeu să ajute spre ducerea la împlinirea scopului propus de cei răspunzători pentru afirmarea unei vrednice unități medicale, ca aceasta să fie mereu la înălțime sub patronajul Maicii Domnului – Izvorul tămăduirilor”.

Comentarii Facebook


Știri recente