Slujba Prohodului Maicii Domnului la Mănăstirea Adam, Galați

În ajunul sărbătorii Adormirii Maicii Domnului, Mănăstirea Adam s-a îmbrăcat în haine de sărbătoare pentru a cinsti pe ocrotitoarea sa, Preasfânta Născătoare de Dumnezeu.

A devenit o tradiție în Arhiepiscopia Dunării de Jos ca, în această zi, icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului să fie adusă din nou la mănăstire după ce, pe parcursul Postului Adormirii Maicii Domnului s-a aflat în procesiune în peste 100 de parohii din protopopiatele județului Galați.

Începând cu ora 16.00, Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, înconjurat de un impresionant sobor de preoți și diaconi a oficiat slujba Privegherii, urmată de săvârșirea Prohodului Maicii Domnului, la altarul de vară al mănăstirii, unde a fost așezată spre închinare și sfânta icoană, după cum ne informează edj.ro. Peste 7000 de credincioși au participat la acest eveniment duhovnicesc. De asemenea, au fost înălțate rugăciuni de mulțumire pentru ploaia revărsată de Dumnezeu asupra poporului de la Dunărea de Jos.

La final, conform tradiției, toți cei prezenți au trecut pe sub Sfântul Epitaf și pe sub sfânta icoană făcătoare de minuni, cântând imne Maicii Domnului și având în mâini lumânări aprinse, iar ierarhul Dunării de Jos i-a binecuvântat cu agheasmă.

A doua zi (15 august), la același altar de vară, protos. Chesarie Sâmpetru, înconjurat de un sobor de preoți a săvârșit slujba Sfintei Liturghii.

Comentarii Facebook


Știri recente