Slujba Prohodului Maicii Domnului la Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu Vâlcea

În ajunul prăznuirii Adormirii Maicii Domnului, marți, 14 august 2012, în toate bisericile ortodoxe s-a săvârșit slujba Privegherii și Prohodul Maicii Domnului. La Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu Vâlcea, slujba Vecerniei cu Litie și Prohodul Maicii Domnului au fost oficiate de un sobor de preoți și diaconi în frunte cu Părintele Protosinghel Sebastian Mihalcea, Eclesiarhul Catedralei Arhiepiscopale, informează site-ul arhiram.ro.

În cadrul Vecerniei a fost scos în mijlocul bisericii Epitaful pe care este reprezentată scena Adormirii Maicii Domnului, la care s-au închinat credincioșii prezenți. Textele ortodoxe au dezvoltat tradiția conform căreia apostolii și ucenicii au fost adunați în mod minunat din toate colțurile lumii, pentru a fi prezenți în Ierusalim la moartea Fecioarei, și că i-au îngropat trupul în Grădina Ghetsimani.

La sfârșitul slujbei a avut loc tradiționala procesiune în jurul Catedralei Arhiepiscopale care simbolizează ducerea către mormânt a Maicii Domnului. Au fost patru opriri și la fiecare oprire a fost rostită o ectenie. După procesiune, toți credincioșii prezenți au trecut pe sub Epitaf, la intrarea în lăcașul de cult.

La slujba Prohodului Maicii Domnului oficiată în Catedrala Arhiepiscopală au participat numeroși credincioși din municipiul Râmnicu Vâlcea și din împrejurimi.

Comentarii Facebook


Știri recente