Slujba Privegherii Sf. M. Mc. Dimitrie a fost oficiată de PS. Corneliu, Episcopul Hușilor

În această seară s-a oficiat, pe scena special amenajată din apropierea Catedralei Patriarhale, Slujba de Priveghere în cinstea Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir. Sfânta Slujbă a fost săvârșită de către Preasfințitul Părinte Corneliu, Episcopul Hușilor, înconjurat fiind de un sobor de preoți și diaconi, în prezența a sute de credincioși, dar și pelerini care așteaptă cu evlavie pentru a se închina la sfintele moaște depuse în baldachinul special amenajat.

La final, Preasfinția Sa a ținut și un cuvânt de învățătură în care a reliefat virtuțile Sfântului Mare Mucenic Dimitrie.

„Primele veacuri ale Bisericii au fost veacuri de încercare în care credința în Mântuitorul Iisus Hristos cel mort și înviat a trebuit să fie plătită cu prețul sângelui. Unul din acești atleți ai credinței este Sfântul Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, ocrotitorul cetății Tesalonicului care în veacul al IV-lea a mărturisit cu curaj și în ziua de 26 octombrie a anului 303 a primit cununa martiriului mărturisind pe Iisus Hristos cel mort și înviat Care a biruit moartea noastră și Care a întemeiat Biserica în care găsim toți mângâiere, bucurie și alinare sufletelor noastre”.

Comentarii Facebook


Știri recente