Slujba Privegherii la sărbătoarea Sf. Mare Mc. Dimitrie – Izvorâtorul de Mir, la Patriarhie

Pe podiumul special amenajat în apropierea Catedralei Patriarhale, Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a oficiat în această seară, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, Slujba Privegherii în cinstea Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir.

La final, Înaltpreasfinția Sa a rostit un cuvânt în care a vorbit, printre altele, de Sfântul Mare Mucenic Dimitrie: „A fost guvernator urmând pe tatăl său la Tesalonic în perioada cea mai grea, ultimele valuri de persecuție ale împăraților Maximian și Dioclețian. Sfântul Dimitrie a fost crescut în taină de părinții săi care au fost creștini. Când Maximian se întorcea dintr-o luptă cu sciții atunci a auzit că Dimitrie e creștin și sprijină în ascuns creștinii. Invitându-l să jertfească zeilor Dimitrie a mărturisit pe față că nu poate să facă aceasta și din această cauză a fost împuns în coasta dreaptă ca și Domnul și în loc de sânge în timp din sfintele lui moaște a izvorât mir”.

La sfânta slujbă oficiată pe Colina Bucuriei au fost prezenți sute de credincioși, dar și pelerini care așteaptă cu evlavie pentru a aduce cinstire sfintelor moaște așezate spre închinare în baldachinul special amenajat.

Comentarii Facebook


Știri recente