Slujba Privegherii în cinstea Sfintei Cruci a fost oficiată de Preasfințitul Macarie, Episcopul Europei de Nord

La Catedrala Patriarhală din București, a fost oficiată Slujba de Priveghere în cinstea Sfintei Cruci de către Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. Slujba a fost săvârșită pe scena special amenajată în proximitatea Catedralei Patriarhale.

La final, Preasfințitul Părinte Macarie a mulțumit Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române pentru binecuvântarea de a oficia în această seară Slujba de Priveghere în cinstea Sfintei Cruci și a exprimat bucuria prilejului de a ne închina la Lemnul Sfintei Cruci: „La inițiativa și purtarea de grijă a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel a fost adus de la o străveche mănăstire din Mitropolia de Drama, Grecia un fragment din Lemnul Sfintei și de Viață Făcătoarei Cruci și așezat spre cinstire, în aceste zile de prăznuire și pelerinaj, alături de moaștele Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor și alături de moaștele Sfinților Împărați Constantin și Elena, ocrotitorii sfintei Catedrale Patriarhale. Astfel, avem marea bucurie și binecuvântare să ne închinăm la Lemnul Sfintei Cruci care este străjuit de Sfânta Împărăteasă Elena. Lemnul Sfintei Cruci a fost așezat chiar lângă moaștele Sfinților Împărați Constantin și Elena și să trăim cu toții această bucurie duhovnicească pe care a avut-o Împărăteasa Elena când a aflat Sfânta Cruce”.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…