Slujba Privegherii în cinstea Sfântului Ierarh Iachint, la Patriarhie

Slujba Privegherii în cinstea Sfântului Ierarh Iachint de Vicina, Mitropolitul Țării Românești, a fost oficiată, sâmbătă, 27 octombrie 2012, la Catedrala patriarhală din București, de Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român al Italiei, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Episcop Siluan a spus: „La cinstirea sfinților ale căror moaște se află în mijlocul nostru, astăzi se mai adaugă un sfânt ierarh, Iachint de la Vicina, care în 1359 a fost așezat și recunoscut ca Mitropolit al Țării Românești, iar în urmă cu 640 de ani, în 1372, a trecut la cele veșnice. Iată că prin cinstirea, rugăciunea, chemarea noastră și pomenirea numelui lui, Sfântul Ierarh Iachint se face și el împreună rugător și prezent cu noi acum și aici”.

„Mulțumim lui Dumnezeu că ne-a învrednicit să petrecem aceste clipe de acum întru veșnicie și mulțumim Preafericitului Părinte Patriarh Daniel pentru binecuvântarea și cinstea pe care mi-a făcut-o ca să slujesc la această sfântă slujbă. Vă urez ca prietenia și apropierea sfinților, osteneala și jertfa pe care ați făcut-o stând în preajma lor, să vă aducă mult folos și să pună temei nou la o viață care își reașează valorile și prioritățile începând cu Dumnezeu și cu sfinții și după aceea cu toate celelalte”, a mai spus Preasfințitul Părinte Siluan.

Răspunsurile liturgice au fost date de grupul psaltic Tronos al Catedralei Patriarhale, informează TRINITAS TV.

Slujba oficiată pe scena special amenajată pe Dealul Patriarhiei a fost ascultată și de pelerinii care așteptau la rând să se închine la sfintele moaște așezate în baldachinul din apropierea Catedralei Patriarhale.

Comentarii Facebook


Știri recente