Slujba Polihroniului pe Dealul Patriarhiei la finalul procesiunii „Calea Sfinților”

La finalul procesiunii „Calea Sfinților”, pe esplanada Catedralei Patriarhale a fost oficiată astăzi slujba Polihronului de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel alături de care s-a aflat Înaltpreasfințitul Pavlos, Mitropolit de Drama și Exarh al Macedoniei și următorii membrii ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române: Înaltpreasfințitul Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, Înaltpreasfințitul Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, Înaltpreasfințitul Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, Înaltpreasfințitul Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, Preasfințitul Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, Preasfințitul Galaction, Episcopul Alexandriei și Teleormanului, Preasfințitul Ambrozie, Episcopul Giurgiului, Preasfințitul Visarion, Episcopul Tulcii, Preasfințitul Ciprian Câmpineanul, Episcop Vicar Patriarhal, Preasfințitul Varlaam Ploieșteanul, Episcop Vicar Patriarhal, și Preasfințitul Varsanufie Prahoveanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la finalul Slujbei Polihroniului a adresat un cuvânt pelerinilor prezenți pe Dealul Patriarhiei, intitulat „CALEA SFINȚILOR ESTE CALEA SFINTEI CRUCI” în care a arătat că ‘aducerea Sfintei Cruci din Grecia în România în aceste zile este un simbol al comuniunii frățești între Biserica Ortodoxă a Greciei și Biserica Ortodoxă Română, un semn de prietenie între poporul grec și poporul român’.

‘În același timp aceasta este o mărturie comună pe care trebuie să o aducem împreună toți creștinii astăzi, într-o lume în care se află multă suferință și multă dezorientare.

Felicităm pe toți pelerinii, ierarhi, clerici și mireni, care sunt aici prezenți și pe toți cei ce vor veni să primească ajutorul Sfintei Cruci și al Sfinților Împărați Constantin și Elena și al Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, spre a ne întări în credință, nădejde și iubire, spre slava Preasfintei Treimi și mântuirea noastră’, a mai spus Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Apoi, Înaltpreasfințitul Pavlos a rostit un cuvânt cu ocazia acestui eveniment important din viața Bisericii Ortodoxe Române: ‘Participând la această întîmpinare luminoasă pe care ați făcut-o Cinstitului Lemn al Sfintei și de Viață Făcătoarei Cruci am constatat că astăzi se petrece cu adevărat o mare sărbătoare ca aceea din ziua Înălțării Sfintei Cruci. Cu toți am cântat ‘Crucii Tale ne închinăm Stăpâne ‘ și am întâmpinat cu multă dragoste Cinstita Cruce la această frumoasă catedrală în anul în care Biserica Ortodoxă Română a închinat anul 2010 Simbolului de Credință Niceo – constantinopolitan care se exprimă prin Sfânta Cruce’, a spus Înaltpreasfinția Sa.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…