Slujba Parastasului pentru Părintele Arsenie Papacioc

Părintele Arsenie Papacioc a fost pomenit sâmbătă, 14 iulie 2012, la Mănăstirea „Sfânta Maria” – Techirghiol la împlinirea unui an de la trecerea la cele veșnice. Slujba a fost oficiată, de Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului înconjurat de un numeros sobor de preoți și diaconi. Slujba Parastasului a avut loc după Sfânta Liturghie la mormântul marelui duhovnic.

„La ziua pomenirii de un an a Părintelui arhim. Arsenie Papacioc, vestitul duhovnic și înțeleptul povățuitor al monahilor, al preoților și al credincioșilor, s-a adunat mulțime mare la Sfânta Liturghie și la pomenirea părintelui. Am împărtășit cuvânt de învățătură din cuvintele părintelui Arsenie și am transmis cuvântul de binecuvântare al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel la acest moment de popas duhovnicesc. Credincioșii și-au arătat și astăzi același atașament față de părintele Arsenie care rămâne în conștiința tuturor viu și lucrător întrucât învățăturile sale s-au înrădăcinat în sufletele creștinilor”, a declarat pentru Radio TRINITAS Înaltpreasfințitul Teodosie Arhiepiscopul Tomisului.

Manifestările comemorative au început vineri seară, în Aula Magna a Universității „Ovidius”, unde s-a desfășurat simpozionul „Arsenie Duhovnicul”, informează TRINITAS TV. La eveniment a participat și Chiriarhul locului, Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie.

Părintele arhimandrit Arsenie Papacioc a fost tuns în monahism în anul 1950, la Mănăstirea Antim din București. În vara anului 1958 a fost arestat de autoritățile comuniste, pentru apartenență la „Rugul aprins”. A trecut prin mai multe închisori: Brașov, Jilava și Aiud. A fost grațiat în anul 1964, după interminabile anchete și torturi, alături de ceilalți deținuți rămași în viață de la închisoarea Aiud. Din anul 1976 a făcut parte din obștea Mănăstirii „Sfânta Maria” de la Techirghiol, așezâmânt în curtea căruia a și fost înmormântat.

Comentarii Facebook


Știri recente