Slujba misionara la Manastirea Bunavestire din localitatea Tisa Silvestri , judetul Bacau

PS Ioachim Bacauanul, arhiereu vicar al Episcopiei Romanului va oficia Duminica slujba Sfintei Liturghii la Manastirea Bunavestire, localitatea Tisa Silvestri din judetul Bacau, Protopopiatul Bacau Nord.

Dupa cum a amintit Prea Sfintia sa slujba va avea un caracter misionar, zona fiind foarte saraca:

‘Am ales aceasta manastire penrtu faptul ca zona aceea este o zona misionara, sunt foarte multi credinciosi ai Bisericii Romano Catolice dar si culte neo-protestante care s-au instalat in satele mai sarace din partea aceea a judetului Bacau. Ne-am gandit sa facem o slujba misionara acolo unde eparhia noastra a randuit incepand acum cativa ani sa inalte o manastire inchinata Maicii Domnului’.

De asemenea PS Ioachim Bacauanul a spus ca se va implementa un proiect social in cadrul manastirii:

‘Incercam sa implementam un program social in coltul acela al judetului Bacau si de aceea am ales ca sa slujim la aceasta manastire in aceasta duminica cand vorbim de grijile lumii. Si bineinteles ca nu putem face abstractie de grijile acestea ale lumii in contextul acesta al schimbarilor, al tranzitiei, al unei lumi care se secularizeaza pe zi ce trece. Incercam deci sa facem in asa fel ca in acea criza spirituala sa nu se instaureze in ciuda crizei materiale care pare sa se permanentizeze in zona aceea’.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…