Slujba Învierii în Capela Aeroportului Henri Coandă – Otopeni

În noaptea de 23/24 aprilie 2011, părintele Bogdan Nastasiu, va oficia pentru prima data Slujba Învierii Domnului în Capela Sfântul Prooroc Ilie din cadrul Aeroportului Henri Coandă– Otopeni începând cu la orele 24:00.

Slujbă va fi oficiata, după cum a menționat părintele Bogdan Nastasiu, pentru credincioșii, angajați ai aeroportului dar și pentru cei ce călătoresc pe calea aerului.

Capela Aeroportului Henri Coandă a fost sfințită în anul 2003, având hramul „Sfântul Prooroc Ilie”, ocrotitorul aviației române și al celor ce călătoresc prin aer. Aceasta este singura capelă într-un aeroport din sud-estul Europei. Construită în stil bizantin, ea este o binecuvântare pentru angajații aeroportului, dar și pentru călători. Pe 18 decembrie 2003, Preasfințitul Vincențiu Ploieșteanul, pe atunci Episcop-vicar patriarhal, sfințea în incinta Aeroportului Internațional „Henri Coandă” (Otopeni) din București o capelă cu hramul „Sfântul Prooroc Ilie”, ocrotitorul aviației române și al celor ce călătoresc prin aer.

Capela a fost înființată la solicitarea Patriarhiei Române, cu sprijinul Ministerului Transporturilor Construcțiilor și Turismului. Pe 13 decembrie a avut loc instalarea noului preot hirotonit pe seama Capelei Sfântul Prooroc Ilie a Aeroportului Internațional Henri Coandă. Părintele Protopop Constantin Păun de la Protoieria Ilfov Nord a prezentat pe tânărul preot Bogdan Nastasiu autorităților aeroportuare și s-au stabilit primele coordonate ale slujirii tânărului părinte în capela Aeroportului.

Comentarii Facebook


Știri recente