Slujba înmormântării profesorului Alexandru Pesamosca

Curtea spitalului bucureștean Marie Curie a fost astăzi, 3 august, neîncăpătoare pentru cei care au venit să își ia rămas bun de la profesorul Alexandru Pesamosca, medicul pediatru care a salvat viețile a zeci de mii de copii. Slujba înmormântării a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, delegatul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, informează TRINITAS TV.

Preasfinția Sa a dat citire mesajului de condoleanțe al Patriarhului României, intitulat UN MEDIC RENUMIT ȘI UN SUFLET MARE.

Alexandu Pesamosca s-a născut în 14 martie 1930, la Constanța. A absolvit Facultatea de Medicină Generală la București în anul 1954. Din anul 1957 și până în 1984 a lucrat la Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu”, transferându-se apoi la Spitalul Budimex, unde a rămas până la sfârșitul vieții. În anul 1993 devenea membru al Academiei de Științe Medicale din București. Alexandru Pesamosca a murit joi, la Spitalul Budimex din Capitală, la vârsta de 81 de ani și a fost înhumat în apropierea capelei din curtea spitalului, pe care a și ctitorit-o.

La slujbă au fost prezenți foști pacienți ai chirurgului, colegi, prieteni, dar și oficialități.

Comentarii Facebook


Știri recente

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei şi Romanaţilor

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează sâmbătă primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei.  Patriarhul Daniel i-a transmis PS Sebastian un mesaj de felicitare. Preasfinţitul Părinte Sebastian s-a născut în 5 noiembrie 1966, în…