Slujba înmormântării profesorului Alexandru Pesamosca

Curtea spitalului bucureștean Marie Curie a fost astăzi, 3 august, neîncăpătoare pentru cei care au venit să își ia rămas bun de la profesorul Alexandru Pesamosca, medicul pediatru care a salvat viețile a zeci de mii de copii. Slujba înmormântării a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, delegatul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, informează TRINITAS TV.

Preasfinția Sa a dat citire mesajului de condoleanțe al Patriarhului României, intitulat UN MEDIC RENUMIT ȘI UN SUFLET MARE.

Alexandu Pesamosca s-a născut în 14 martie 1930, la Constanța. A absolvit Facultatea de Medicină Generală la București în anul 1954. Din anul 1957 și până în 1984 a lucrat la Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu”, transferându-se apoi la Spitalul Budimex, unde a rămas până la sfârșitul vieții. În anul 1993 devenea membru al Academiei de Științe Medicale din București. Alexandru Pesamosca a murit joi, la Spitalul Budimex din Capitală, la vârsta de 81 de ani și a fost înhumat în apropierea capelei din curtea spitalului, pe care a și ctitorit-o.

La slujbă au fost prezenți foști pacienți ai chirurgului, colegi, prieteni, dar și oficialități.

Comentarii Facebook


Știri recente