Slujba înmormântării părintelui profesor Ilie Moldovan

Privegheat de rude, studenți și credincioși, trupul neînsuflețit al părintelui Ilie Moldovan a fost prohodit astăzi, 11 februarie 2012, in Catedrala Mitropolitana din Sibiu. De dimineață, Preasfințitul Părinte Andrei Fagarasanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, înconjurat de un sobor de preoți si diaconi, majoritatea profesori ai Facultății de Teologie din Sibiu si, mulți dintre aceștia chiar foști studenți ai regretatului părinte profesor, au oficiat Sfânta Liturghie.

Slujba înmormântării a fost oficiata de Mitropolitul Ardealului, Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, și Preasfințitul Părinte Episcop-vicar Andrei Făgărășeanul, înconjurați de un sobor de peste 30 de preoți si diaconi.

„Părintele Profesor Ilie Moldovan a sădit și frumusețea graiului, a limbi, a portului și a tot ceea ce românismul putea să aducă mărturie lumii întregi. Mă bucur că ați îmbrăcat aceste straie românești pentru că i-ați făcut o mare bucurie”, a spus Înaltpreasfinția Sa după cum ne informează TRINITAS TV.

„Părintele ne atrăgea tot timpul atenția Țineți minte lucrurile acestea, întoarce-ți-vă la sursele învierii, ale bucurie, ale românismului, ale cuvintelor românești, ale credinței și ale gândiri românești pe care ni le-a pus la suflet și la inimă ca nimeni altul”, a spus arhid. Prof. Dr. Ioan Ică Jr.

Potrivit tipicului înmormântării preoților, la finalul slujbei, sicriul cu trupul părintelui a fost purtat in procesiune in jurul Catedralei Mitropolitane „Sfânta Treime”.

Trupul neînsuflețit al părintelui Ilie Moldovan a fost mutat în cursul zilei la Albești, satul său natal din apropierea Sighisoarei. Înmormântarea va avea loc duminică, după Sfânta Liturghie oficiată de Arhiepiscopul Alba Iuliei, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu.

Comentarii Facebook


Știri recente