Slujbă de Te Deum, oficiată în Catedrala patriarhală la împlinirea a doi ani de la întronizarea Preafericitului Părinte Daniel

Se împlinesc astăzi, 30 septembrie 2009, doi ani de la întronizarea Preafericitului Părinte Daniel în demnitatea de Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române.

De la orele 12.00, în Catedrala patriarhală, după săvârșirea Sfintei Liturghii, a fost oficiată o slujbă de Te Deum. La eveniment au participat 20 de membri ai Sfântului Sinod, reprezentanți ai autorităților centrale și locale, personalități ale vieții publice românești, membri ai Permanenței Consiliului Național Bisericesc și ai Permanenței Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Bucureștilor și alți invitați, clerici și mireni.

În cuvântul de învățătură, Preafericirea Sa a evocat personalitatea Sfântului Grigorie Luminătorul, mulțumind totodată pentru lumina pe care Mântuitorul Iisus Hristos a revărsat-o în sufletele credincioșilor Bisericii Ortodoxe Române. De asemenea, Patriarhul României a subliniat necesitatea de a mulțumi pentru darurile primite atât de la Dumnezeu cât și de la semeni. Omul, ca ființă euharistică, mulțumește lui Dumnezeu pentru binefacerile Sale, a arătat Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

De asemenea, Patriarhul României a mulțumit tuturor celor care susțin activitatea sfințitoare și mântuitoare a Bisericii.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…