Slujbă de Te Deum la Ziua Națională a României în locașurile de cult ortodoxe

La 1 decembrie se împlinesc 90 de ani de la înfăptuirea unității naționale a românilor într-un singur stat (1918-2008), eveniment consacrat după Decembrie 1989 ca Ziua Națională a României.

În această zi sfântă din istoria poporului român, potrivit tradiției bisericești, în toate Catedralele eparhiale, bisericile parohiale și mânăstirești și în cele ale instituțiilor de învățământ teologic se va oficia slujba de Te Deum ca mulțumire adusă lui Dumnezeu pentru împlinirea visului de veacuri al unității naționale și vor fi pomeniți cu evlavie și recunoștință eroii români care au înfăptuit acest deziderat la Alba Iulia în urmă cu 90 de ani.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, înconjurat de membri ai Sfântului Sinod, va oficia slujba de Te Deum la Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia începând cu ora 12.00, după săvârșirea Sfintei Liturghii.

La Catedrala patriarhală din București, slujba de Te Deum va fi oficiată de Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, de la ora 12.00.

În aceeași zi, începând cu ora 9.00, la Mormântul Ostașului Necunoscut din Parcul Carol va fi oficiată o slujbă de pomenire a ostașilor și luptătorilor români căzuți pentru apărarea patriei și a unității naționale.

BIROUL DE PRESĂ

AL PATRIARHIEI ROMNE

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…